A Gozsdu Udvar Dob utca felőli bejáratánál lévő első vendéglátó egység a Stég, amely 2016 elején nyitott meg, ha jól emlékszem. Modern hangulatú, letisztult, fiatalos, világos hely, bárszékes ülőalkalmatosságokkal, a falon érdekes halas dekorációval (pl. száját kitátó preparált harcsafej, amely éppen kinyúlik a falból).
Kizárólag halas ételeket készítenek, elég sok halféle felhasználásával: ponty, hekk, szürkeharcsa, keszeg, atlanti tőkehal, süllő. A hazai halak Tisza-környéki halastavakból érkeznek. A tulajdonos szintén a Tiszánál lakik. Az ételek a Gozsdu nem alacsony árfekvését képviselik, a kis adag fish&chips csónakburgonyával 1690 Ft-ba kerül, ami a Big Fish-nél olcsóbb ugyan, kb. a Nemo-val lehet azonos árfekvésben, azonban itt az adag kisebb. A főételek 2400 Ft körüli árakon kaphatóak, amely a körettel együtt már 3ezres fölé kúszik. A krumpli mirelit, de ezt egyértelműen kommunikálják is az étlapon. Nagyon jó kezdeményezés, hogy hétköznap 2 fogásos ebédet kínálnak 1490 Ft-ért, ahol a főfogás mindig valamilyen - általában magyaros - halétel, melyhez leves vagy desszert kapcsolódik. Szintén pozitívum, hogy árulnak szódavizet (50 Ft/dl), hiszen jól tudják, a halnak úsznia kell.
Nagy ötlet volt a Gozsdu udvaron belül a Stég megnyitása, mely a friss halból készült ételek szerelmeseit célozza meg. Mi éppenséggel beleesünk a célkeresztjébe, így nem csoda, hogy be is tértünk ide első adandó alkalommal.
Kínálnak harcsa-gyrost afrikai harcsából pitában (1200) vagy tálon (2400), fish and chips-szet szürkeharcsából (2300) vagy tőkehalból (2500 – érdekes, hogy ez a drágább, lehet, hogy én maradtam le egy brosúrával, de eddig abban a hitben éltem, hogy a szürkeharcsának magasabb a beszerzési ára), süllőt, hekket és keszeget. No meg azt, amit mi is kértünk, halászlevet (a kis adag vegyes 1500 ft) és haltepertőt. A halászlé remek volt, friss ízhatású, a halhúst nem főzték túl. A haltepertő is ízlett, lilahagymával és savanyú uborkakockákkal forgatták össze. Egy meglehetősen kis adagra 1800 forintot elkérni túlzásnak tartottam. A kiszolgálás gyors, kommunikatív, kissé egykedvű, mosolytalan, nem túl barátságos. Kézműves sörök nincsenek, Pilsner Urquellt csapolnak, azt is ittuk. A beltér tetszett, bár a magasított székeket nem kedvelem. Látványkonyhával működnek, a falon kitömött preparált halfejek, s egy fekete táblán a menü. Összességében jó élmény volt a Stég, nem kizárt, hogy még betérünk.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.