A Stühmer mindig jó választás, ha az ember Karácsonykor szaloncukrot vásárol, ha születésnapra vagy egyéb alkalomra bonbont szeretnénk vinni a háziasszonynak vagy a gyerekeknek, de a szeletes csokoládék, drazsék, dobozos desszertek is kitűnőek. Legutóbb a gyerekek születésnapjára vásároltam itt bonbonokat.
Két nagy doboznyit, amelyeket egyenként válogathattam össze. A gyerekeknek természetesen alkoholmentes csokikat válogattam, de így is bőséges kínálatot találtam. A teljesség igénye nélkül: karamellás, rózsaborsos, kandírozott narancsos, gianduja - mogyorókrémes, mandulás fehércsokis, levendulás, kávés, epres, pekándiós, mákos fehércsokis, lime-os, zöldetás. . . én azért útközben bedobtam a számba egy eperlikőröset. . . Ár-érték arányban szerintem nagyon jó választás a Stühmer, lényegesen olcsóbb, mint a hasonló kézműves bonbonok, de a minőség nagyon jó és a választék is bőséges. A kiszolgálás inkább lassú, mint gyors, de legalább van idő nézegetni, szemezgetni. A kávé is nagyon finom itt, és lehet helyben is kávézni, én szoktam is. Vettem még pár csokiszeletet is, ami máshol nem kapható (étcsokis, rumos-narancsos/ 179 Ft).
A Stühmer csokoládé az egyik kedvencünk, s nem azért, mint amivel egyik jóbarátom poénkodik, hogy valójában Stürmer a nevük, csak nem vállalják ezt fel politikai okokból, hanem azért, mert megfizethető és minőségi árut adnak. A Pozsonyi úti üzletükbe betérve egy kávéra esett a választásom s ha már ott voltam, vittem a gyerekeknek is valami töltött csokoládét.
Közben elbeszélgettem a kedves hölggyel, míg vártam turnétársamat, mert épp senki nem volt az szépen berendezett, esztétikus üzletben. Kitűnő hely a Stühmer csokoládézó-kávézó, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan a csokoládé rabjai. Évek óta visszajáró vendég vagyok itt. Nagyon finom kakaót, kávét és forró csokoládét lehet kapni, amit a kis asztalkánál kényelmes, párnázott lócán lehet elfogyasztani, közben a kiszolgáló hölgyek készségesen mesélnek az újdonságokról, és mindig tudnak ajánlani valami újabb finomságot, amit érdemes kipróbálni.
Kézzel készített kézműves desszerteket lehet kapni, ami mindenki az ízlése szerint, egyenként tud összeválogatni. Nekem a levendulás és a narancsos-étcsokis a kedvencem. Legutóbb a holland karamellás ostyát próbáltam ki, az is nagyon finom volt. Elvitelre is rengeteg féle táblás csokit és dobozos desszertet lehet kapni.