A Sütibárnak bizalomgerjesztő volt a cégtáblája s hát még a pultja. Nem volt könnyű kiválasztani azt az egy sütit, amin keresztül ítéletet alkothatok a helyről. Miután már megkaptam a süteményt, kérdeztem rá, hogy ők készítik-e, mondták, nem, hanem egy olasz cukrászdából hozzák a csokimousse torjukat.
Kérdeztem, hogy az Angelo az, mondták, hogy igen. No de sebaj, az is sokat elárul egy helyről, hogy honnan rendelik a sütiket. A torta kifejezetten finom volt, 600 ft rendben volt ezért a teljesítményért. szívesen megkóstolnék itt mást is, annál is inkább, hogy a beltér is barátságos és a kiszolgálás is.
A Mester utcában gyalogosan hazafelé tartva botlottam bele a Sütibárba. Ismerős volt a felirat valahonnan, aztán be is ugrott, hogy a Corvin sétányon lévő azonos nevű cukrászdában jártam már párszor. A facebook oldalukra rákerestem, s onnan megtudtam, hogy ez nem egy 2. egységük, hanem a régi költözött át ide októberben.
A pultban lévő sütemények egy része kísértetiesen emlékeztetett az Angelo Cukrászda elég egyedi és karakteres desszertjeire (pl. Fragolosa, Ciccolato, Zabaione, Sacher), és az olasz nevek is eléggé árulkodóak. Ezek egységára 650 Ft. Mivel Angelo-t ismerem, a saját cukrászdájukban is többször ettem, így valami mást néztem. Bár ezek után kérdéses, hogy a többi - hagyományos alakú - süteményük vajon melyik cukrászatból származik? Az alkalmazott hölgytől sajnos nem tudtam meg. A többféle ország torta közül a 2015-ös pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltortát választottam (550 Ft), amiben a pálinka alkoholos ízét nem lehetett érezni - ez egyáltalán nem probléma - viszont túlságosan édes, émelygős volt számomra. Egy cappuccino 370 Ft-ba kerül, olasz típusút főznek, ez inkább már külvárosi, de nem extrém olcsó árfekvés. Kiszolgálás a pultnál történik, ez ki van írva az asztalokra, és valóban szó szerint is értendő, mivel a teli kávéscsészével, sütis tányérral, villával, miegymással a vendégnek kell felegyensúlyoznia, méghozzá tálca nélkül a galériaszinten lévő asztalokhoz. A kiszolgálást nem számítva lehetne egy egészen kellemes hely. Egyszerű, nyugalmas.