Nagymeleg, vonszolja magát az ember a betonon, valahol a Soroksári úton. Ez a kis finomság meg éppen arra járt. . . vagyis én jártam arra. Ki ne enne ilyenkor egy fagylaltot? De ez nem csak egy cukrászda, van itt minden, még szendvics, meg melegétel is. Van, aki éppen azt eszik.
Meg pékárú, meg sokféle sütemény, szóval, mintha mindenkit ki szeretnének szolgálni, függően attól, hogy mire fáj a foga. Nekem most leginkább fagylalthiányom volt, össze is válogattam dinnyéset, zöldalmásat, epreset, és kedvvel ettem. Nem egy világbajnok fagylalt, de a jók közül való. A hölgyek a pultban kedvesek, türelmesek, ilyenkor válogatott bolond vendégek jönnek mindenféle óhajokkal, de állják a sarat, ki-be járnak, felszolgálnak, folyamatos az üzem. Hát, hogy a hangulat. . . az is meglesz valahol. Szóval, jó hely ez, ajánlom is, de mikor jár az ember errefelé, ha nem itt lakik vagy itt dolgozik?
A Lechner Ödön fasor Boráros térhez közeli részén az új iroda- és lakóházak aljában található, pár méterre még mindig nagy építkezések folynak, de a hideg idő miatt amúgy sem a teraszra kiülést preferálják a betérő vendégek. Cukrászda a fő profil, ezen belül a hagyományos sütemények mellett mindenmentes, egészséges desszertek is akadnak.
A másik pultban szendvicsek, és ha jól láttam, salátabár található. Normál sütiárak 4-500 Ft körül, a mentesek 6-700 Ft magasságában. Ezen a környéken ezt olcsónak éppen nem nevezném, de valószínűleg a környékbeli irodistáknak belefér a keretbe. Kedvencem, a Rákóczi túrós átlagos méretű (450 Ft), ízében inkább átlagos, mint jó, szerintem egy fokkal édesebb, mint ami indokolt lenne, de összességében 4 pontos megérdemel a kínálat. Bár átütőnek vagy egyedinek nem nevezném. A helyen szembetűnő a pink-magenta-élénk rózsaszín túltengése, ebben a színben pompázik a logó, a külső portál és a feliratok, valamint az alkalmazott hölgyek is ilyen színű pólót viselnek.