Ennek a kávézónak kétségtelenül a helyszíne az, ami különleges, azaz a Szabó Ervin Könyvtár csodálatos épülete a Kálvin tér közelében. Az alsó szinten kapott helyet az épületen belül, nem kell látogatójegyet / olvasójegyet váltani, ha csak a kávézóba mennénk be.
A kávézó területe az egykori Wenckheim-palotában az istállónak adott helyet, a központi fogadórészből nyílik. A kávézó alapszíne a sárga, a beltér hangulatos, megmaradt a palota jellege, kandalló, fali díszítések, bár persze sokkal egyszerűbb, puritánabb, mint a palota egykori lakóterületei, a szalonok, a bálterem, amelyek ma már olvasótermek. Az ételkínálat közepes, egyszerű, persze kávé, tea, üdítők, ásványvíz, melegszendvics, néhány sütemény, csokiszelet, kekszek. A csoportos épületvezetést követően én egy barackos sajttortát ettem, mellé egy cappuccinót (695 Ft) kértem, ami hagyományos olasz pörkölésű Pasco kávé, amelyet középkategóriásnak mondanék, nem újhullámos vagy prémium minőség. Mindenképpen érdemes ide bejönni, benézni, de elsősorban az épület és a könyvtár miatt.