Kiváló 2024. szeptemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 23.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amit eddig sznob blablának gondoltam, az itt értelmet nyert: az ízek harmóniája. Semmi nem túl fűszerezett, minden falat tökéletesen egyensúlyban van és ízbombaként olvad szét. Nem robban, mert semmi nem tolakodó. Ez mit jelent? Előételnek tojás. Főtt tojás, a sárgája pont olyan, amilyennek szeretem: már nem folyik, de még nem kemény. Hozzá szarvasgombás hab. Ha nem tudnám, hogy szarvasgombás, akkor ott tanakodnék, mi ez az íz. Húsleves: gyöngytyúkból, semmi extraság nincs benne, csak egy nagyon finom húsleves. Durbincs: a mártás adja azt a pici savanykás ízt, amit máshol a citrom facsargatásával érnek el. Szarvas: a hús omlós, a köret ropogós, a mártás pikáns. Rétes: ropogós a tésztája, nem elázott, nem kemény, a töltelék pont elég. Szóval minden pont olyan, amilyennek kell lenni, de nem érzem, hogy túl lenne bármi is gondolva.
A korábbi legendás piroskockás étterem, a Thököly helyén nyitott meg a covid időszakában, 2020 nyarán a Szaletly, a Stefánia és a Thököly út sarkán, Zugló forgalmas csomópontjában. A kertvendéglőt csakhamar felfedezte magának az értő vendégkör, és a szakma is elismerte tevékenységüket, hiszen a...
Mikor belép az ember a helyre, akkor egy csodálatos étterembe nyer bepillantást! Fantasztikus emberekkel találkozik, és az ételeik!!! Egyszerűen csodálatos ízvilággal büszkélkedik!!! Még sokszor el fogunk ide jönni!!! Amit " sajnálok", hogy a gyerkőceinkkel nem tudunk jönni/ 7,11,12 évesek/,...
A Szaletly nevű helyet azóta jegyzem mióta felröppent a hír, hogy leigazolták Bernáth Dánielt, akit a legjobb magyar séfek egyikének tartok, több helyen is ettem a konyháján (NU26, Rézkakas). A beltér hangulatos, kicsit romkocsmás, kicsit avantgarde, kicsi retro, ugyanakkor mindez cseppet sem...