A Corinthia Grand Hotel felújított épületében a Nagykörúton található a Szamos Cukrászat egyik zászlóshajójaként működő Royal Cukrászda. A kínálatban a Szamos-ház minden főbb termékét megtaláljuk, amely elsősorban klasszikus tortaszeletekből és egyéb cukrászsüteményekből áll.
A helyben fogyasztás és az elviteles ár között igen jelentős a különbség, az elegáns környezet és kiszolgálás extra felárat von maga után. Kerek márványasztalok, bordó függönyök, a falon festmények monarchikus hangulatot árasztanak. A dekára kimért bonbonok közül (1290 Ft/10 dkg) kóstoltam többet is, pisztáciás trüffel, mogyorókrémes és sós mandulanugátos gömböt, valamint kókuszkrémes kagylót. A fagylaltok közül a bonbon, a mogyorós fehércsoki és a szatmári szilva is nagyon finomak, a gombócok kicsik (4 dkg), így 3-at is könnyen meg lehet egyszerre enni belőle. A makaronok a többi édességhez képest kedvező árúak (150 Ft/db), de méretre kicsik és véleményem szerint nem tartoznak a csúcs termékeik közé, az ízek sem különlegesek (narancsos, csokis). A hely miatt érdemes egyszer kipróbálni. A kiszolgálás kissé távolságtartó, de udvarias.