Kiváló
2022. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
A bejáratnál hordók. Belépve megannyi szívet melengető dekorációs elemmel találkozunk. A falon rovásírással olvasható az étkezés utáni ima: Ki ételt italt adott, annak neve legyen áldott. A legbelső teremben a székely himnusz is ki van téve, a fal melletti polcokon korondi kerámiák, a Székelyfölddel kapcsolatos könyvek. Gonddal, szeretettel megtervezett beltér.
Az étlap dicséretesen rövid, jól megkomponált. Az általunk rendelt ételeken kívül kínálnak többek között: szárnyasmájpástétomot áfonyás hagymakrémmel, kakasesszenciát szarvasgombás grízgaluskával, havasi gombakrémlevest fenyőmag-pogácsával, padlizsános-hajdinás-gerslis töltött káposztát, agyagedényben sült töltött paprikát, szilvalekváros gombócot fahéjan morzsával és szilvakrémmel.
Székelyföldnek csak egy igen kis része bortermő, ezért a borlap, nagyon helyesen, a tágan értelmezett Erdély legjobb nedűiből válogat, elsősorban a Ménesen gazdálkodó Balla Géza valamint a szilágysági medencében fekvő Kárásztelek pincészet borait kínálja. Az itallapon szerepel a csíkszentsimoni kisüzem több söre is. A pálinkák egyelőre az egyik legjobb anyaországi főzdétől valók, de a vírus-okozta válsághelyzet elmúltával talán belistázzák a nemzetközi szinten is kiemelkedő sepsiszentgyörgyi St.Georgius vagy székelyudvarhelyi Jamy pálinkákat.
Előételképpen a vegetariánusoknak is ajánlott kerti fatálra esett a választásunk, rajta zakuszka, kovászos uborkás burduftúró, padlizsánkrém, sült paprikakrém. A szépen tálalt kenegetők mellé kiváló minőségű kenyeret adnak. A kencékkel még lehet kísérletezni, főként a zakuszkával, ami igencsak elmaradt a várakozásainktól, de azért a vegyes előételtál élvezhető indítást adott jelen formájában is.
A sült borjúgombóccal tálalt hagyományos csorba sűrű, jó ízű, inkább ihletésében, mind megvalósításában székely.
A szedermártással kínált kacsamell színre túlment a rosé fokozaton, állagra viszont megnyerő, a krumplipürét sajnos elsózták. A grillázskrémmel és eperfagylalttal kínált kürtös kalács ugyan nem sült faszénen, mint az étlap ígéri, viszont pazarul tálalt, és kifejezetten jól kivitelezett desszert volt. Összességében érződik a séf felkészültsége, de a székely konyha ismerőiben az a gyanú támad, hogy a helyszínen nem járva igyekezett rekonstruálni a vendéglő fő témájaként választott magyar tájegység kulináris kultúrájának ízvilágát. A konyha 4,5 pont, amit felfele kerekítettem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (16)
Még több kép (6 db)
SZÉK Restaurant & Bar további értékelései
2021.12.10a párjával
Szörnyű
Az előétel és a leves kifejezetten finom volt, úgyhogy reménykedve vártam a főételt. Nem sok vendég volt, ennek ellenére sokat kellett várni, de ez még nem lett volna gond. Azonban sajnos a steak-ünk sokkal inkább volt rare, mint medium. Ez feltételezem orvosolható lett volna, ha szólunk róla,...
2021.11.27egyedül
Kiváló
Az egyik nagy pozitív meglepetés volt a SZÉK étterem, az Andrássy úton. Egy újonnan nyitott magyaros és székely, illetve erdélyi ételeket nyitott étterem. Ha jól rémlik, talán a Pizza Eataliano olasz étterem és pizzéria működött itt előttük, illetve még korábban a szó szerint Klassz étterem, amit...
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
67.910 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád
24.700 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
112.612 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval