A Fehérvári úti piac legfelső emeletén gyakorlatilag csak evős-ivós helyek kaptak helyet. Az ivókból összesen 3 található, a Gyöngy Presszó, a Maligán Borbár és közvetlenül mellette a Szendvics Bár, amely szendvicset nem nyomokban, hanem csak a nevében tartalmaz, itt ételeket nem tartanak.
Hogy ki melyik kocsmát preferálja a piacon, azt nem sikerült megfejteni, minden esetre mindhárom nagy forgalmat bonyolított, kb. minden alkalommal, amikor arra jártunk. Ez hétköznap ebédidőt jelent. Még csak azt sem mondhatnám, hogy kizárólag nyugdíjasok járnának ide ilyen időtájt, de azért inkább a közép- és idősebb korosztály adta a vendégkör gerincét. Sokan bevásárlószatyrokkal, tankkal érkeztek, és a vásárlás közben, után bedobtak még valami gyorsítót. Vannak italakciók is, ottjártunkkor csapolt sör + Jaegermeister 1000 Ft-ért. A csapon Soproni, Soproni IPA, Heineken (1000 Ft/5 dl) és Mort Subite meggyes, és igazi piachoz illően nemcsak korsó és pohár, de piccoló is van. Az üveges sörök is a mainstream vonalon maradnak, Soproniak, Heineken, Gösser, Arany Ászok, Peroni. Nekem csak egy Fanta narancs jutott az ebéd mellé (480 Ft/3 dl), igen, itt még van nagy üvegből kiöntött, kimért poharas üdítő. Szörpöt nem tartanak. Nyilván nincs rá igény. Tisztán az üdítőre sem nagyon, hacsak valaki nem gyerekkel vagy unokával érkezik piacozni: A piac nyitva tartásához igazodva, vasárnap kivételével minden nap nyitva tartanak reggel 6. 30-tól piac zárásig.
1117Budapest, Fehérvári út 16. Fehérvári úti Vásárcsarnok