2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 2.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A II. kerület nagy múltú ikonikus éttermét nem volt könnyű becserkészni. Tettünk már 1-2 gyenge kísérletet, de hétvégén foglalás nélkül esélytelennek látszott asztalhoz jutni. Nekem nagyon kiesik ez a környék, és tervezni általában nehéz. Hétköznap ún. holtidőszakban - ebéd és vacsoraidő között, amikor az emberek nagy része biztosan nem egy étteremben van - mégis szerencsével jártam. Pár asztalnál már az ebédüket befejező, de hosszúra nyúló beszélgetésre ott ragadó vendégek voltak, de már fokozatosan fogyatkoztak a vendégek. Nagyon szép az étterem külső homlokzata, elegáns, úri hangulatot áraszt. A beltér szintén megkapó, kifinomult. Sok élénk díszlet, dekoráció van, szépek a színek, a harmóniák. Celebek, hazai hírességek előfordulása esélyes a helyen.
A pezsgőtartóban az egyik legnevesebb francia pezsgőgyár, a Veuve Clicquot Brut palackjait láttam, akikről dióhájban annyit mondanék el, hogy már 1772 óta dokumentáltan pezsgőt gyártanak Reimsben. (egy palack 40.990 Ft-ba kerül). Nagyon különleges alkalmakra, nyilván.
Családi ünnepi esemény ideális helyszíneként el tudnám képzelni, több generációval, de inkább felnőttekkel (gyerekeknek bizonyára unalmas, feszengős). Borokból 1,5 dl a legkisebb rendelhető mennyiség, 1290 Ft a legolcsóbb tétel (Sauska rozé, Konyári rozé, Káli Kövek rizling). A magyar fehér, rozé és vörös borok mellett francia borokat is kínálnak így kimérve, nemcsak palackban. A koktélok 2500-3500 Ft között alakulnak.
Az eszpresszó 600 Ft, a Cortado 790 Ft. Frissen pörkölt Budapest Kávéból főzik, szeretem ezt a márkát, jó minőségű, kellemes.
A személyzet nemcsak professzionális, felkészült és udvarias, de csinos, a helyhez illeszkedő egyenruhájuk is van.
Az étlap mindössze egy lapon elfér, ezt egészíti ki a táblán az idény-ajánlat. Jellemzően a magyar konyha klasszikusait kínálják, pár mediterrán fogással kiegészítve. A 4 leves között Jókai bableves, borjú gulyás csipetével, 3 saláta, a kb. tucatnyi főétel között bécsi szelet, fish & chips, konfitált kacsacomb lila káposztával, malacpofa pörkölt, hagymás rostélyos, serpenyős házi túrós csusza, a desszertek terén túrógombóc, császármorzsa, túrós palacsinta. 3000 Ft felett kezdődnek a főételek, köret nélkül + szervizdíj.
Mindig van napi leves és napi főzelék feltéttel, ezek a legolcsóbb fogások (1790 Ft/ ill. 20190 + 890 Ft).
Kínálnak békebeli uzsonna ajánlatot, kakaós kuglóffal, gyümölcstortával, kávéval, forró csokival.
A táblás ajánlatból választottam a Fekete-erdő pohárdesszertet (2290 Ft), jó választás volt, és úgy tudnám megfogalmazni, hogy teljesen adta a Szépilona hangulatot és érzést még ez a desszert is.
Címadónak az étterem szlogenjét választottam, ami az étlapon és az étteremben a táblán is megjelenik. És valóban találó! Jó volt itt lenni. Olyan ünnepélyessé tettek egy egyszerű hétköznapot.
Még a mosdó is figyelemre méltó, emlékezetes (ld. fotók).
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (27)
Még több kép (17 db)
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony