Vasárnap délelőtt jártam a piacon zöldség, gyümölcs és méz beszerzése apropóján. Szöszi Presszója már évek óta változatlanul és nagy népszerűségnek örvendve működik a galériaszinten. A parkolóból átvezető nyugati vasajtón keresztül egy szinten lelépcsőzve éppen itt kötünk ki. A névadó "Szöszi" a pultos hölgy.
Kedves, mosolygós. Kiszolgálás a pultnál történik, az üres poharakat fogyasztás után illik visszavinni. A legutóbbi - több mint 2 évvel ezelőtti - látogatásom óta az árak emelkedtek, a kávéfélék esetében egységesen 50-50 Ft-ot, de még így is barátságos az árfekvés. Egy latte 350 Ft-ba került, hagyományos olasz pörkölésű Mantaro kávéból főzi Szöszi, a tálalás csinos, egyfüles vastag falú üvegpohárban, vastag tejhabbal, fahéj- vagy kakaószórással. 2 kis zacskós kristálycukor és egy kis karamellás keksz - Mantaro márkás - jár hozzá. Van 5-6 asztal a galériaszinten, ahol le lehet helyben ülni, most is tele volt minden asztal. Az alkoholos italok kínálata kommersz, alsó kategóriás, cserébe olcsó. Csapolt Arany Ászok pikoló/pohár/korsó 180/250/360 Ft-ért, a másik csapolt sör a Dreher Bak, ez 15%-kal drágább. A Varga Ház folyó borának decije 150 Ft, nem tudni, milyen szőlőből készült, ha egyáltalán abból van. . . Érdekesség, hogy a pultra pillanatragasztóval régi pénzérméket ragasztottak fel. Régi alatt a rendszerváltás előtti, de 2. VH. utáni időszak értendő, gyerekkorunk emlékei.
A Lehel Csarnok galériaszintjén, kissé eldugott helyen működő nagyon egyszerű, de közvetlen talponállós presszó. Rendelés és fizetés alapvetően a pultnál történik, de a törzsvendégeknek kiviszik a közeli asztalokhoz is. Itt le is lehet telepedni. Napi bulvárlapokat el lehet vinni olvasásra. Kommersz italkínálat, sörben Ászok, Dreher, Kozel.
Coffee Retro kávét főznek, nem igazán ajánlom, elég karcos, amúgy jellegtelen. Egy eszpresszó 250 Ft. A pultos hölgy a névadó Szöszi, nagyon kedves, mosolygós, kortól és nemtől függetlenül az összes vendéggel tegezőviszonyban van. 2 dl Colát ittam még, 160 Ft-ért.