Viszont idén szeptemberben a mellettük lévő üzlethelyiségben - hátul átjárással a közös konyhába - megnyitották ahogy ők hívják, a "kistestvérüket", a Táblát, s gyakorlatilag ide költöztették át a hetente megújuló ebédmenüt 11. 30-15. 00 óra között, utána pedig iszogatni, borozni lehet némi hideg falat mellett. A karácsony előtti hétre ünnepi menüvel készültek: házi húsleves, halászlé, kocsonya, lencsefőzelék, sólet, töltött káposzta, és házi bejgli 4 ízben. A levesek, előételek ára 950-1350 Ft közötti, a főételeké 1500-3500 között, mondjuk ez utóbbi legdrágább étel a rib-eye steak volt. A desszertek 4-500 Ft-ba kerülnek. A jó kis magyaros vonalból húslevest kértem házi metélttésztával és zöldségekkel (apróra kockázott fehér-és sárgarépa, karalábé). Kicsit megtévesztő volt az étel neve, mert hús nem volt benne egyáltalán, csak lé, a zöldségeket én egy fokkal azért tovább főztem volna, mert szinte nyers, kemény volt. A tésztát is egy gondolatnyival tovább kellett volna főzni. A főétel töltött káposzta első ránézésre kevésnek tűnt, 2 karika hússal töltött káposzta, de mégis nagyon laktató és bőven elégséges mennyiségű volt. Remekül magyarosan-háziasan fűszerezett, tökéletes készültségű, hibátlan. A tejfölből pluszban kellett kérni, de nem volt gond, kaptam a lányoktól. Jófajta házi bagett-kenyeret is kértem mellé. A borlap figyelemre méltó, de nekem be kellett érni egy pohár eperszörppel (volt még bodza és fekete ribizli is, ha jól emlékszem). A kiszolgálás kedves. Pici, kissé zsúfolt a hely, kevés vendéget tudnak egyszerre leültetni, mindenképpen érdemes előre foglalni helyet. Érdekes, hogy az emeleti részt egyáltalán nem használják ki, pedig ha ilyen nagy az érdeklődés és a népszerűség, lehet, hogy érdemes lenne.