Kiváló 2022. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Táblába több év után tértem vissza. A hely időközben natúr borbár lett, ahol a borkorcsolyákat Fehér Gábor készíti. Bár egyikünk sem volt éhes, egyszerűen muszáj volt megkóstolni legalább két borkorcsolyát. A savanyított szilvával kínált csirkemájpástétomra és a citromos konfitált tonhalra esett a választásunk, amihez remek helyben sült kenyeret kaptunk. (Kínálnak még kenyeret olívaolajjal, olajbogyót, mangalicaválogatást, sajttálat és melegszendvicset.) Mindehhez 5-6 kiemelkedő bort kóstoltunk részben már ismert nagymesterektől Szászi Endre, Major Levente vagy Horst Hummel , de bizalmat szavaztunk olyan, számunkra ismeretlen birtokoknak is, mint a Grand Vin de Barnag vagy a Domaine M. Katartikus este kerekedett ki ebből a véletlen, hirtelen ötlet adta látogatásból. A Tábla az a hely, ahová az ember jó érzéssel jár vissza: barátságos, otthonos a beltér, megkülönböztetetten kedves és felkészült a kiszolgálás, igen széles a minőségi borválaszték, kiválóak az étkek és reálisak az árak.
A Tábla az Esca kistestvére, ahol kiváló természetes borokat ihatunk, kitűnő a szolgálás, tetszetős a dizájn, megfizethetők az árak. Ettünk libamájat, egy jó kis zöld korianderes levest meg két desszertet. Minden rendben volt, kiváló kenyeret adtak a libamájhoz. Összességében rendkívül...
Az ESCA stúdióétterembe sajnos nem sikerült addig ellátogatni, amíg kínáltak hétköznap ebédidőben kedvező áron menüt, most már csak az esti órákban vannak nyitva, és exkluzív kóstolómenüket készítenek. Viszont idén szeptemberben a mellettük lévő üzlethelyiségben - hátul átjárással a közös...