Talán idén nyáron nyitott meg egy új kézműves söröző a Nagymező utcában, a korábbi Cooltour Bár helyén. Az utcát az elmúlt években a külföldi bulizó fiatalok vették át, így a vendéglátó helyek nem éppen az igényes irányzatot képviselték, a Tacet viszont éppen az ezzel ellentétes ó, igényesebb irányba kíván elmozdulni, reméljük, sikerrel fognak járni.
A Tacet nemcsak söröző, hanem egy ún. gerilla sörfőzde is. De mi az, hogy "Tacet"? A tacet egy zenei szakkifejezés, ami szünet-et jelent, az a hosszabb időszak a zeneműben, amikor egy adott hangszer épp nem játszik, hanem csendben várakozik arra, amikor újra beléphet. A beltér nem romkocsmás hangulatú, vannak normális ülőhelyek, barátságos a miliő. Magukat zenekocsmaként kategorizálják, bár ottjártamkor élő zene nem volt, de a háttérben szóló muzsika kifejezetten kellemes volt. A sörök terén volt egy sorozat, ami Wagner operáinak világát idézte meg: Das Rheingold (Rajna kincse) - világos lager, Siegfried - búzasör, Die Walküre - altbier, Götterdammerunk (Istenek Alkonya) alsó erjesztésű Baltic Porter, pohár- korsó 800/1500 Ft; míg a másik irányzat/csoport a West Side Story Hazy IPA, Madame Butterfly sour ale 1200/2200 Ft. Érdekességként kaptam kóstolóba egy uborkás savanykás sört, nekem az őszintén szólva nem jött be, de mint különlegesség, forró nyári napokon érdemes megkóstolni. Összességében egy határozottan kellemes élmény volt a Tacet, biztos, hogy visszatérünk még.