2022. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 11.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Tahina Bite teljesen húsmentes és állati alapanyagoktól mentes, vegán ételeket kínál közel-keleti ízvilággal a Wesselényi utca elején. A főbb hálózatokon keresztül élénk kiszállítási forgalmat bonyolítanak, de helyben is lehet étkezni. A beltér világos, élénk színekkel dekorált, modern, fiatalos. Kb. 5 asztalnál lehet helyben enni. Terasz nincs.
Többféle ételtípust kínálnak, úm. libanoni kenyérbe töltött szendvicseket (1350-1850 Ft), falafel tálak, komplett tálakat (2650 -2800 Ft), salátákat (850-1900 Ft), különböző házi tejitalokat (kesudió, mandula, pisztácia) (890-3700 Ft !!), italok terén vannak még smoothie-k és friss zöldséglevek, rózsavizes limonádé.
Én egy kis falafel tálat kértem, amelyben a 4 falafel golyó mellett különböző zöldségek kaptak helyet, lehetett választani/cserélni is. Friss koriander, jégsaláta, paradicsom, savanyított cékla, retek került az enyémbe. Ajándékba kaptam +2 db fűszeres rizzsel töltött szőlőlevelet, valamint 2 db libanoni kenyeret (ez amúgy 300 Ft-ba kerül az étlap szerint).
Két külföldi fiatalember szolgált ki a pultban és készítette az ételeket, talán libanoniak vagy szírek, minden esetre nem beszéltek magyarul.
A kiszolgálás a nyelvi nehézségek ellenére nagyon kedves, szívélyes, vendégbarát.
A cékla és a szőlőlevél egyszerűen kitűnő volt, elég csak annyi hozzá, hogy én alapból nem is eszem céklát, mert nem szeretem, de ez nagyon finom volt. A szőlőlevélnek pedig a fűszerezését tudnám kiemelni.
A névadó tahina (vagy tahini), azaz szezámpaszta, ami a humusz fő alkotóeleme minden tányéron megjelenik, nálam a falafelek tetején volt egy kisebb öntet.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (20)
Még több kép (10 db)
Tahina Bite további értékelései
2023.01.23egyedül
Találó nevet választott a közel-keleti növényi alapú slágerételeket kínáló Tahina bite. A tahina, azaz szezámmagkrém a csicseriborsóból készült, egyre népszerűbb szendvicskrémnek, a humusznak, valamint az arab stílusú padlizsánkrémnek szinte elmaradhatatlan összetevője. A Tahina Bite-ban...
48.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre