2018. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 12.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Lónyay utca végén van egy szürreális, bevásárlóközpont névre hallgató képződmény a 80-as évekből, ennek egyik sarkában található ez a kis kínai, pontosabban tajvani büfé. Ahonnan egymás után jöttek ki a távol-keleti vendégek, főleg fiatal generációból. Ezt pozitív jelként fogtam fel, hiszen ahol ők esznek, azt általában autentikusnak tekinthetjük. A benti rész nagyon pici, kb. 2 ember fér el, a pultnál kell rendelni és fizetni, majd egy lépcső vezet lefelé az ablaktalan pincébe, ahol az asztalok találhatóak.
Az ételek között számos olyan fogás volt, amelyeket fel sem ismertem, feliratok (magyar) nem voltak. A fiatal lány nagyon rosszul beszélt magyarul. Abban a kérdésben, amit az előttem ott lévő középkorú hölgy próbált megtudakolni, hogy mi kerül itt 500 Ft-ba, nem igazán tudtak zöld ágra vergődni, mert nem nagyon értették egymást. Egyébként a zöldséges, nem húsos kis menü körettel együtt éppen 500 Ft. A húsosak 550 Ft-ba kerülnek, de a kis adaggal szerintem bőven jól lehet lakni, megpúpozzák a tányért. Ananászos csirkét kértem zöldséges rizzsel, ezt a fogást felismertem, s úgy gondolom, ez inkább a magyaroknak készült, autentikusnak nem mondanám. Tálcával önkiszolgáló módon lehet levinni az ételt a pincébe. Elvitel esetén műanyag evőeszközt adnak. Lenn pálcika (nem eldobható, hanem többször használható) és európai fém evőeszköz is van. A lenti rész lehetne egy horrorfilm vagy egy realista film háttere is. 2 db aranyhal egy teljesen üres akvárimban úszkált, amelyet a mögé félig betolt csendélet festménnyel próbáltak egy kicsit feldobni. Igaz, mögötte egy kupac vezeték és hosszabbító is volt. A falon számos kínai felirat, pl. hogy a tálcát hová kell visszavinni. Minimál dekoráció. A székek kárpitja kínai mintás, de nagyon megkopott már, a színes zöldesszürke-semmilyen.
Az étel kiadós volt, de a mártás nagyon túl volt édesítve.
Mikróval melegítenek.
A szomszédos asztaloknál fogyasztott fogások jobban néztek ki, bár volt bennük valami bizarrság. Pozitívum még, hogy itt a kínai gyorséttermek döntő többségével ellentétben a hús nem kizárólag csirkemellet jelent, itt sertésből készült főételek is voltak. (ezeket már utólag, a rendelést követően tudtam meg, kiírás, étlap hiányában).
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (13)
Még több kép (3 db)
Taipei Wok további értékelései
2019.11.14egyedül
Szóval, a Lónyai és a Török utca sarkán van ez a dolog, de leginkább a föld alatt. Fent egy falatka pult meg egy hűtő meg egy valami polc, pár négyzetméter. Nem tudom, hogy hogyan működik, én bementem, van egy jelzőcsengő, hogy van ám itt valaki, kamera is van a falon, aztán csak ácsorogtam egy...
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
Vital Hotel Nautis Gárdony