A Takler borbár a Kolosy téren nyitott ki a járvány időszakában. Amiután hallottam a startról felkerült a célpontlistám élbolyába. Külön meglepetés volt, hogy az ajtóban a legendás Maligán étteremben megismert többszörös sommelier bajnok Köles András fogadott, aki hasonlóan felkészült társával működtetni a helyet.
Lementünk az alagsorba, ahol kényelmes, otthonos, meghitt elegancia uralkodik, jó lehet itt elüldögélni egy pohár bor mellett baráti társaságban. Végül fent ültünk le, a bent a nyitott ablak mellett, bár a terasz is hívogató volt. A Takler borokon kívül tartanak remek kézműves söröket az egyik legjobb magyar főzdétől, a Monyótól, a saját pálinkáik mellett a Harci Brill főzde párlatait, valamint néhány értő kézzel összeválogatott import töményitalt. Van néhány izgalmas koktéljuk is, a Takler Aperolon csavartak egyet, az Aperolon valamint a saját gyöngyöző mellett kerül bele Artisan Pink Grapefruit tonic és kakukkfű is. Mi a fehér- és rosé-borok világában kalandoztunk, a habzó királyleánykát, Sauvignon blanc-t és a Syrah-ból készült rosé kóstoltuk, ami mellé egy újszilvási felvágottakból összeállított tálat kértünk.
Egy igen emlékezetes esténk volt itt a Takler Borbárban, ahová teljesen véletlenül jöttünk, a megnyitást követő napokban. Mint kiderült, gasztro-túra társamat több éves ismeretség fűzte az itt dolgozó vezető sommelierhez, aki értő gondossággal, professzionalitással vezetett bennünket körbe az elegáns budai borbárban, majd egy frappáns nyári ízelítőt kaptunk a nemzetközi hírű, sokszoros díjnyerte szekszárdi pincészet boraiból.
Bár a Bécsi utcára kitelepült terasz is igen kellemesnek mutatkozott nyárestékre, a pinceszinten lévő szivarszalonra emlékeztető elegáns különterem egy másik hangulatot hozott, mi az utcaszinten lévő belső helyiségben a pult közelében lévő asztalnál foglaltunk helyet. Hiába borbár, de mégis tartanak kézműves söröket a Monyó Sörfőzdétől (950-1450 Ft/ 0,33 l üveges), szörpök terén pedig a Mayer kézműves szörpjeit kínálják. Külön szót érdemel a Cserszegi mustfröccs (200 Ft/dl), sajnálom, hogy ilyen kevés helyen tartanak mustot, hacsak nem a szüret idején. Pedig egy finom szőlőital alkohol nélkül is nagyon kellemes tud lenni, bármely évszakban. A kimért borokat 1,5 dl-nként adják, 700 Ft-tól kezdődően egészen 6700 Ft (! )-ig, ez utóbbi a 2017-es évjáratú "Minden 50 évben Kékfrankos" emblematikus vöröse. Ezt nem kóstoltuk, viszont a Spicc gyöngyöző bort igen (2020. évi), majd egy rozét is. Vendéglátóink egy kreatív ízelítő hidegtálat állítottak össze részünkre a borok mellé, sonka, paprikás szalámi, házi kenyér, lekvár, szeder, paradicsom, hagyma kombinációt. Nem kell mondanom, hogy ez is abszolút méltó és magas minőségű volt minden elemében. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.