Kiváló 2022. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Takler borbár a Kolosy téren nyitott ki a járvány időszakában. Amiután hallottam a startról felkerült a célpontlistám élbolyába. Külön meglepetés volt, hogy az ajtóban a legendás Maligán étteremben megismert többszörös sommelier bajnok Köles András fogadott, aki hasonlóan felkészült társával működtetni a helyet. Lementünk az alagsorba, ahol kényelmes, otthonos, meghitt elegancia uralkodik, jó lehet itt elüldögélni egy pohár bor mellett baráti társaságban. Végül fent ültünk le, a bent a nyitott ablak mellett, bár a terasz is hívogató volt. A Takler borokon kívül tartanak remek kézműves söröket az egyik legjobb magyar főzdétől, a Monyótól, a saját pálinkáik mellett a Harci Brill főzde párlatait, valamint néhány értő kézzel összeválogatott import töményitalt. Van néhány izgalmas koktéljuk is, a Takler Aperolon csavartak egyet, az Aperolon valamint a saját gyöngyöző mellett kerül bele Artisan Pink Grapefruit tonic és kakukkfű is. Mi a fehér- és rosé-borok világában kalandoztunk, a habzó királyleánykát, Sauvignon blanc-t és a Syrah-ból készült rosé kóstoltuk, ami mellé egy újszilvási felvágottakból összeállított tálat kértünk.
Egy igen emlékezetes esténk volt itt a Takler Borbárban, ahová teljesen véletlenül jöttünk, a megnyitást követő napokban. Mint kiderült, gasztro-túra társamat több éves ismeretség fűzte az itt dolgozó vezető sommelierhez, aki értő gondossággal, professzionalitással vezetett bennünket körbe az...