Kellemes ebédélményben volt részünk. Asztalt foglalatunk bár meglepetésemre az étterem nem volt félig sem. Így szerencsére a párom jelentős késése nem okozott problémát. Nagyon előzékeny, kedves, segítőkész volt a személyzet. Nem voltak tolakodóak de mindig ott voltak amikor szükség volt rájuk. Amint kifogyott a vizespohár töltöttek egyből.
Tisztaság is kifogástalan. A hely kialakítása és hangulata letisztult és egyszerű, modern de nem fogott meg különösebben, talán egy kicsit túl hideg. Térjünk rá az ételekre. Az ár-érték arány kiváló. Ilyen ételkompozíciókat ennyiért máshol nem igen kapni. Az adagok visszafogottak voltak de nem is számítottunk többre. Szépen lassan ízlelgetve a fogásokat az ízharmóniák teljesen eltelítettek. Az előétel: kacsa · karfiol · cékla ill. lencse · gomba · zsálya el voltak találva, az ízek harmóniában voltak kivéve talán a kacsa tálon a savanyított lila karfiol, de ez talán annak is betudható, hogy nem vagyok savanyúság párti. A főétel: makréla. tengeri spárga. sáfrány + kagylók isteni és tökéletes ízélmény volt. A sáfrány öntet tökéletesen fogta össze az ízeket. A desszert: tápióka. ananász. wasabi játékos volt és merész. Merész a wasabi miatt ami ki is lógott kicsit az ízvilágból de nem túlságosan, elég enyhe volt. Szeretem a merész, kísérletező dolgokat így pozitív dologként könyvelem el. A étcsoki és ropogós narancshéj az ananász fagyival? finoman kényeztette ízlelőbimbóinkat és méltóan koronázta meg ezt a kis könnyű de mindenképpen egy élménynek számító ebédünket! Köszönjük!
A Tanti azon Michelin-csillagos helyeink egyike, ahol délben menüt ehetünk, igencsak baráti áron. Már nagyon vártam az alkalmat arra, hogy kipróbáljam az étterem konyháját. A Tanti, mint véletlenül megtudtam, a Bortársaság tulajdonában van. Egy okkal több a kötődésre.
A kiszolgálás udvarias, az árak reálisak, 3800 ft két fogás, 4700 három fogás, ezen a színvonalon ez abszolút rendben van. Ettünk garnéla ceviche-t édesköménnyel, kaporszósszal, pazar volt ez az ételköltemény, tarját sült paprikával és konfitált fokhagymával, ez korrekt volt, nem jött át rajta a konyha magas felkészültsége, ilyet – sőt, jobbat - egyszerűbb helyen is ettem már. A mennyiség visszafogása tekintetében ezesetben túlzásba estek. Kértünk is kenyeret, nemcsak a jóllakás végett, hanem azért is, mert jól esik a tarjához egy hagyományos köretelem a salátafunkciót betöltő sült paprika mellett. Jó volt a zöldbabos tintahal, bár ebben sem mutatkozott a csillagos szint, de egy Gault Millau sapka már igen. Az igazság az, hogy egy déli menü keretében nem is várom el, hogy a konyha maximumot hozzon minden fogás esetében. Brutálisan finom volt a csoki-barack-hosszúbors kompozíció, a brownie-ganache-tuile játékot nagyon értékeltük. Ízlett a málna-mering-krémsajt háromszögben mozgó másik desszert is. A dizájn ízlés dolga, nekem túl modernista. Társam háromszor verte be a fejét túlságosan alacsonyra engedett lámpabúrába. Végül megadom neki az 5 csillagot a mosdó-dizánjért. Mert az nagyon megnyert, a beltér inkább 4 pont lett volna nálam. Csúcsélmény volt a Tanti, csak anyagi akadályai vannak annak, hogy vacsorára nem nevezünk be. Aki teheti, menjen el helyettünk is.
A hazai Michelin csillagos éttermek közül már sikerült eljutnom a Borkonyhába, az Onyxba és a Costes Downtownba is, s a Tanti is régóta szerepelt a képzeletbeli listámon. Mindezt nem felvágásból írom, hanem azért, mert úgy gondolom, ezek alapján lehet reális összehasonlítási alapom, hogy egy ilyen rangos értékelést elnyerő étteremben mire lehet és kell számítani.
Bár előzetesen foglaltam asztalt, erre, mint kiderült a helyszínen, egyáltalán nem volt szükség, mert az asztalok kb. 1/3-ánál ültek. Ennek ellenére egy elég szerencsétlen elhelyezkedésű, középtájékon "lebegő", nem fal és nem ablak melletti asztalt adtak. Vajon aki csak "beesik" az utcáról, azt ezek után hová ültetik? Első apró csalódás, de ebből még nem gyártok prekoncepciót. Hétköznap ebédidőben a 2 fogás 3700, a 3 fogás 4500 Ft-ba kerül, de erre még rászámolnak 12,5% kötelező szervizdíjat, így egy ásványvízzel együtt a számla végösszege a 6000 Ft-ot súrolta. A kiszolgálás egyáltalán nem volt minőségi, de még csak kedves sem. Abszolút nem figyeltek a vendégekre, végig úgy éreztem, hogy nem vagyok számukra fontos; vadászni kellett a pincért, nem lehetett a szemkontaktust felvenni, ami minden valamirevaló étkezőhelyen alapvetően működni szokott. Az üres tányérokat sokáig nem vitték el az asztalokról (nemcsak az enyémről, ugyanezt figyeltem meg az egyik szomszédos asztal esetében is). A 3 fogás után is éhes maradtam, pedig nem vagyok különösebben nagyétkű. Az ételek vizuális szempontból mutatósan megkomponáltak, de nem volt kiemelkedő sem az ízviláguk, sem az összetevőik, s végig úgy éreztem, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Összességében túlértékelt helynek tartom. Sokkal finomabbakat ettem már számos helyen, akik nem birtokolnak csillagot (pl. Fricska, Olimpia, Csalogány).
Az étteremhez közeledve kívülről a látvány nem dobogtatja meg a vendég szívét, viszont belépve a fogadtatás kedves és udvarias, a hely hangulata és látványa kellemes. Az asztalok elegendő távolságra vannak egymástól. A személyzet kedves, jó kedélyű és felkészült. Az italválaszték megfelelő, bár hiányosság, hogy nincsen Campari.
Az étlap egyszerű és lényegretörő, ahogy ez Európában szokás. A felszolgált ételek látványa és íze csodás, kitűnő alapanyagokból készülhettek. Franciaországi Michelin csillagos étteremhez mérve is renbden van a hely.
Sokat vártunk,de végre sikerült asztalt foglalni. Az étterem maga modern,minimal. Nekem nem jön be. Hideg bútorok, padló, mennyezet nincs, olyan érzésem volt mintha egy modren IKEA áruházban lennék. Szóval nem az én stílusom. A kiszolgálás kedves, hozzáértő. Variálás nincs! Szerettem volna egy kis friss salátát kérni, de nincs, csak ami az étlapon van.
Slussz-passz. Amit ettünk (a pontos nevükre sajnos nem emlékszem, de képeket feltöltöttem): előétel (2 féle),leves(2), főétel(2+1), desszert(3). Egyik sem ízlett igazán, kivétel a st. Jakab kagyló húsa,ill. a citrom-brulee. Minden túlbonyolított, (számomra) értelmezhetetlen. Ezt Jeleztem is a felszolgálónak, aki ezt nagyon sajnálta és ajánlott + 1 főételt. Marhasültet. Ez sem volt jó. Se sült/ se fött nem volt, nem tudom milyen nyers zöldséggel ( foto). Viszont szinte az összes bort lehet kérni pohárra is. Összességében nem tetszett, de lehet,hogy csak én vagyok még elég érett az effajta Michelin csillaghoz. Azért majd még próbálkozunk. Sok sikert kívánok az étteremnek!
Egyszerű és elsőosztályú, nincs lelkiismeretfurdalásom utána. Én nagyon szeretem ezt a fajta konyhát, ahol a pénzemért különleges ételeket kapok, amik ezzel együtt nincsenek túlbonyolítva és nem csupán szemfényvesztés az egész. Nagyon színvonalas, öröm itt lenni.
Az pedig nagyon fontos volt számunkra, hogy szeretettel fogadják-e a gyerekeket és találunk-e olyan ételt, amit a kicsi is megeszik. Nos, igen és igen! :) Valamelyik alapanyag biztosan tetszeni fog a gyerekeknek is, ha más nem, akkor a desszertek. Van gyerekszék, és sok-sok figyelem!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.