Ha valaki azt, mondta volna, hogy én nem értékeltem még a Taot, annak kidugom a nyelvem, körbeugrálom, kiröhögöm, miközben szamárfület mutatok. Aztán benézek ide a netre és volt/nincs Tao, tényleg nincs, de az értékelések útja kifürkészhetetlenek, mint tudjuk. Szóval, akkor ma este séta át Kálvin téren és Tao.
Valahogy a számtalan elszórt lehetőség közül egy ilyen biztos pontba kapaszkodik meg az ember. Nincs is bent vendég, ketten árválkodnak a benzingőzben és porban a járdán kint. Hát én inkább beültem. Semmi meglepetés, semmi csalódás. a legátlagosabb kínai vacsora, a frekventált elhelyezkedés ellenére meglehetősen olcsón (2000 valahányszáz forint tésztával és doboz savanyúsággal) Gung Bao-t ettem, de bárki ejtheti/Írhatja Kung Paonak, ugyanaz. . . . tésztával, ahogy szeretem, enyhén csípősen, és az egész szituáció átlagossága ellenére abszolút jólesett, szívesen ettem az utolsó falatig.
A mindenhol jelenlévő, megszokott kínai büfék ételválasztékát és minőségét nyújtják itt is nagyjából (egyik különbség, hogy például volt miso leves). Ugyanúgy önkiszolgáló. Az egyetlen lényeges különbség, hogy a belső tér viszont igényesebb mint az átlag kínai kifőzdékben. Van emelet is.
Meghívást kaptam ebbe a kinai étterembe egy finom ebédre. Kedvencem a zöldséges tésztájuk. Az adagok óriásiak és kedvező árúak. Az unokám kedvence a szerencse süti és a sült banán. A hely kellemes, de mindíg sokan vannak. Főleg Ez bizonyíték arra, hogy finom a kaja. A vendégek is fiatalok . Az emeletről jól látható a kiszolgálás és a rengeteg étel választék.
A zöldséges tésztájuk isteni, viszonylag sok zöldséggel, ugyanakkor az erős-savanyú levesben húst találtunk annak ellenére, hogy direkt rákérdeztem tartalmaz-e húst. :( Csak ezért kapott jó értékelést az étel, mert húsosnak nagyon finom :D A kiszolgálás ezt a félre tájékoztatást leszámítva megfelelő és gyors, még a segítőkészséget se hagynám ki. :D
December végén a két ünnep között sok étteremben az iskolákhoz hasonlóan már téli szünet van, így sok hely ki sem nyitott. A Ráday utca - Kálvin tér környékén is sok ajtó zárva maradt. A Tao azon kevesek közé tartozik, akik kinyitottak. Hogy csak emiatt, vagy egyébként is így szokott-e lenni, nem tudom, de tény, hogy a földszinten minden asztalnál ültek, és a galériaszinten is csak 1-2 üres asztal volt.
Mindezt sem a kiszolgálás, sem az ételek minősége nem indokolta. A pultnál kell rendelni, önkiszolgáló rendszerben működik. Előre elkészített, kisütött, megfőzött ételek vannak a pultban. Majdnem mindenből lehet kérni kis- és nagyadagot (850/600 Ft). A szokásos kínai mártásos főételeket kínálják, szinte kivétel nélkül csirkehússal: brokkolis, hagymás, Gung Bao, chilis. Kettő nem csirkés ételt találtam: marhahús osztriga szósszal, illetve kacsa, ezek drágábbak is voltak, mint a többi (850/1200 Ft). A 2 féle leves közül kértem egy adag miso levest (300 Ft), valamint egy adag tavaszi tekercset (3 kis db/200 Ft), 2 rák tempurát (150 Ft/db) és egy adag mézes-chilis szószt (150 Ft). Az árak nagyon kedvezőnek tűnnek, de sajnos az ételek abszolút nem jók, így az ár-érték arány összességében legjobb esetben is csak átlagosat érdemel tőlem. A levesestányért csurig rakta a pultos hölgy, hiába lépkedtem lassan és óvatosan a lépcsőn, mire felértem a galériára, végigfolyattam a tálcát. A leves irtózatosan el volt sózva, az ehetetlenségig. Pár kanállal ettem csak, próbáltam leve nélkül a tofukockákat, de a só mindent átjárt már. A tekercs és a rák is ki voltak hűlve, és főleg a tekercs nagyon olajos volt. Valószínűleg a sütéskor megszívta magát, plusz az olajat sem cserélik le kellő gyakorisággal, ezért állott olajos volt az íze. Még a rák tempura volt a legelfogadhatóbb, az csak hideg volt. A kiszolgálás kedvetlen. A mosdó igénytelen, nincs tisztán- és karban tartva. Nem hiszem, hogy újra bemennék a Taóba.
2015.09.12-én tértünk be ide enni bár ne tettem volna mind2-en szezámos csirkét ettünk. Az enyém nem volt olyan jo izű miután elfogyasztottam iszonyú hasmars volt a gyomromba. Egy szó mint száz csak bátraknak ajánlom
Péntek este egy hirtelen ötlettől vezérelve ide tértünk be, amikor megéheztünk. Önkiszolgáló kínai étterem, átlagos kiszolgálással, ami nyilván behatárolja korlátait. A szokott kínai ételeket lehet kapni a belvároshoz képest igen baráti áron, ketten 2. 000 Ft-ot fizettünk üdítővel és némi borravalóval együtt.
Az ételek minősége ezen a szinten egész jó, a Kálvin térre kiülve a hangulata is kellemes. Aki olcsón gyorsan akar elfogadható minőséget enni a környéken, érdemes kipróbálnia.
Évek óta nézem a Tao éttermet a Kálvin téren, vélhető, hogy ha hamarabb benézek és látom, hogy tálcatologatós rendszerben működik, ergo igen hamar ételhez jut az ember, akkor már korábban is meglátogattam volna. Ami az előnye, az a hátránya is, az előre lesütött, bő olajban készült dolgok (panírozott rákszerűség, tavaszi tekercs) bizony állott és hideg.
A raguk jók voltak, pontosabban olyanok, mint a legtöbb helyen. Az árak igen kedvezőek. A Tao azt adja, amit sugall, nem csoda, hogy népszerű. Egyéb híján megteszi. De ott van kicsivel odébb az „egyéb” is, a Yummi Noodles, ahol viszont friss ételt adnak.