Spanyol tapasok a Duna-parton

Tapas Fino BudapestTapas Fino Budapest a térképen

2024. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. október 6.
A júniusi gasztrotúránk előzetesen legtöbbet ígérő helyszíne az V. kerületi Belgrád rakparton lévő exkluzív spanyol tapas bár volt, amely már régóta szerepelt a tervezett helyszínek között az én listámon is. A Március 15. térnél lévő elegáns étterem előtt hosszúkás, kissé zsúfolt terasz található, mi inkább a benti zárt részt preferáltuk, de ott is elég nagy volt a zsúfoltság, az alapzaj, és emiatt meghittnek vagy bensőségesnek egyáltalán nem mondanám. Az egyértelműen lejött, hogy népszerű a hely, így hétvégén, esténként, főleg nagyobb társaság esetén az előzetes asztalfoglalás ajánlott. Talán a sok vendég miatt, mindenesetre kissé szervezetlennek, kapkodónak tűnt a személyzet, bár véleményem szerint egy ilyen színvonalú helyen alapkövetelmény az események professzionális kézbentartása, ez azonban itt nem sikerült ügyesen. A minket kiszolgáló pincérek azonban kedvesek, barátságosak voltak.
Hideg és meleg tapasok szerepelnek bőséges választékban az étlapon, kis mennyiségű, izgalmasnak ígérkező falatkák, minél jobb, ha nagyobb a társaság, mert akkor többfélét lehet kóstolgatni. Inkább a tengeri herkentyűket preferáltuk, fekete tigrisrák kebab paprika vinaigrette-tel (2750 Ft), tengeri sügér ceviche japán majonézzel, sült paradicsommártással, kapribogyóval (4650 Ft), Aquadella ropogós halacskák málnaporral, citrommal (1950 Ft), ezt a 3 fogást választottuk, nem mondanám telitalálatnak egyiket sem. Vagy csak a várakozás volt túlzóbb a részünkről, minden esetre az a bizonyos "Hűha" érzés elmaradt, és nemcsak nálam.
Az italok túlárazottak, a kézműves sörök közül a Stari főzdét kínálják (1750 Ft), a borlap sokszínű, magyar és spanyol borok is vannak.
A 3 tapas és 2x1 dl bor kötelező szervizdíjjal együtt 20.000 Ft-nál állt meg, amit én soknak tartottam a kapott élményekhez / íz-élményekhez képest. Összességében 4 pont. Nyilván nem egy menzával vagy egy kocsmával összevetve, hanem a saját kategóriájában.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Tapas Fino Budapest - EgyébTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - Étlap/itallapTapas Fino Budapest - Étlap/itallapTapas Fino Budapest - Étlap/itallapTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - EgyébTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - EgyébTapas Fino Budapest - BelsőTapas Fino Budapest - Étel/italTapas Fino Budapest - MosdóTapas Fino Budapest - MosdóTapas Fino Budapest - Külső képTapas Fino Budapest - Étlap/itallap

Tapas Fino további értékelései

2024.06.24kollégákkal
A Tapas Fino régóta felkerült a célpontlistámra, a minap végre sikerült meglátogassuk. A beltér elegáns, különösebben meghittnek nem mondanám. A kiszolgálás nem igazán szervezett, de minden pincér kedves és segítőkész. Mint a hely nevéből is sejthető, elsősorban spanyol fogásokat kínálnak...
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Hunguest Saliris Egerszalók