Kiváló
2023. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 23.Ajánlom a helyet másoknak is!
A hely atmoszférája megnyerő, a modern és a tradicionális elemek harmonikus összélményt adnak. A csúcsminőségű borhűtő tetején a farmhangulatot erősítik a szénabálák, akárcsak a falra erősített, fából készült lóalak. A világítótestek az ipari dizájnt idézik, a nyerstéglás falak rusztikus meghittséget adnak.
Az asztalon kovácsoltvas gyertyatartó, égő gyertyával, só- és borsdaráló. Könnyed, szép ívű Riedel vizespoharak, a borosak formatervezése sem marad el tőlük, de a minőségi borospohár egy igényes helyen már alapnak mondható. A háttérzenét is jól válogatták össze különböző műfajokból a világzenétől a jazz rockon át az autentikus szatmári népzenéig.
A kiszolgálás kifogástalan, a felszolgálók kommunikatívak, motiváltak, szívélyesek.
A séf Gáspár Attila, aki közel két évtizednyi angliai és norvégiai tapasztalatszerzés után tért haza.
Cecei söröket tartanak csapon, melyek nem tartoznak a kézműves sörök élvonalába, de beleférnek az élvezhető kategóriába. Palackban a Szent András főzde ötféle söre kapható. A töményválaszték szűk, de igényes.
Első ránézésre úgy tűnik, hogy itt a bor a fő téma italfronton. Másodikra is. Több, mint hetven jól összeválogatott nemes nedűt kínálnak szerte a nagyvilágból, a borok harmada hazai különleges kispincészetektől való.
Indításképpen egyedi kerámián vajkrém érkezett, mellé kovászos kenyér. Kérdésünkre, hogy netán helyben sül-e a kenyér, megtudtuk, hogy az egyik élvonalbeli pékségből, a Pozsonyi útról induló, de immár négy saját üzlettel rendelkező Három Tarka Macskából szerzik azt be.
Társaságunk szinte minden tagja mást rendelt, kóstolgattuk is egymás fogásait, hisz elsősorban a megismerés vágyától hajtva, ihletszerzés okán járunk étterembe.
Legizgalmasabb fogásnak a Cékla és spenót névre hallgató előételt ítéltük. Füstölt zellerpürén fonnyasztott spenót, sült cékla, kecskesajt és fenyőmag. Harmonikus ízek, megnyerő állagok, esztétikus tálalás.
A házi grillkolbász ízletes volt, megfelelően hőkezelt, füstölt sonkával és etyekhegyi érlelt sajttal feldobott krumplipürét, valamint hagymamártást adtak mellé, utóbbi lehetett volna bátrabb, kifejezőbb ízű.
A jól sikerült báránycsevaphoz tárkonypesztós tejfölös burgonyafőzeléket adtak. A köret/feltét arány kissé eltúlzottnak éreztük az utóbbi javára, a burgonyát lehetett volna kisebbre darabokra vágni, amint azt asztaltársam, aki a fogást választotta, találóan megállapította. De az összélmény ezúttal is jó volt.
A csirkepaprikást háztáji csirkecombfiléből készítették, vajas galuskával és ecetes fejessalátával körítették. Csavarmentes, házias, ízletes fogásnak bizonyult.
A kíméletesen hőkezelt, friss és jó ízű tapolcai lazacpisztrángfiléhez rozmaringos árpagyöngy-rizottót adtak, ami korrektnek, de alapvetően izgalommentesnek ítéltünk.
A szaftos, jól sikerült somlói galuskát kiváló alapanyagokból készítették, a desszert szépen hozta az eredeti receptúra ízharmóniáit. Soha rosszabbat!
Emlékezetesen szép estét töltöttünk a Tatiban.
Úgy véljük, fogunk még hallani erről a helyről.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (25)
Még több kép (15 db)
Tati további értékelései
2023.07.06
Jó
A Király utcai Twentysix tulajdonosi köréhez köthető egyedi hangulatú Tati étterem a Dohány utca Nagykörúthoz közeli szakaszán található. Parkolási lehetőség szinte reménytelen, ellenben remekül megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel. Elkötelezett farm-to-table koncepció követőkként...
2022.11.25családjával
Kiváló
Lássuk a Tatit... viszonylag új dolog, egy-két hónapja még nem is hallhattál róla. Miben más? Nos, egy kicsit ötvözi a magyarost a gasztrodizájnnal. Hetek alatt felfutott, most már jó, ha asztalt tudsz foglalni. Alapkoncepcói: vidéki romantika pesti étteremben, de semmi mázas köcsög meg pruszlik,...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Hotel Balance Lenti
105.840 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred
45.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval