Egy családi vállalkozásnak tűnik, a pincér vietnámi fiatalember a 20-as éveiben, a szakácsok is vietnámiak, és az áruszállítást is hasonlóképpen valaki "közülük való" intézte. Először én voltam az egyedüli vendég az ürességtől kongó, hideg étteremben, de aztán még betértek mások is. Ami a legrosszabb volt, a borzasztó hideg! Valószínű le is tekerik a fűtést a hatékonyság szellemében, de ennek következtében a hideg decemberi napon teljesen lehűlt a beltér. Átültem egy radiátor melletti asztalhoz, a radiátor melletti székhez, ami amúgy meleg volt (nem forró), de így is fáztam. Ettől eltekintve egyébként egész jó hely lenne. Az étlap elég hosszú, de jól áttekinthető, nem zsúfolt, vannak színes ételfotók, és részletesen elmagyarázzák a kínálatot. Pho leves, ami a vietnámi konyha vezéreleme 3 féle adagban (S/M/L, épp, mint a ruhaboltban), csirke, marha, tenger gyümölcsei, Hanoi módra sült marhahús fokhagymával, a vegáknak tofu és pak-choi azaz bordáskel. 1190-2590 Ft közötti áron, mérettől és "levesbetéttől" függően, a tengeres a legdrágább, hiszen abban tintahal és garnélarák van. A másik népszerű levesük a Tom Yum, ami ugye thai, de én talán jobban is kedvelem, mivel kókusztejes alapú, ebből csirkés, tofus és tenger gyümölcsös választható, S és M adagban 1490-2290 Ft közötti áron. Érdekesség, hogy lehet kérni a leves mellé külön rizs köretet vagy rizstésztát (+290 Ft). A főételek között is vegyesen vannak thai és vietnámi ételek is, jól megfér a pad thai a wok ételek mellett. A főételek, melyek egytálételként szolgálnak, 1800-2500 Ft között alakulnak. Mivel láttam, hogy hatalmasok az adagok és a főételekből sajnos nem lehetett kisebb adagot kérni, bár nekem valami XXS kellett volna, ezért választottam egy Nom Xoai korianderes mangó salátát (1990 Ft) és Banh Cuon-t, ami lágy rizstésztába burkolt húsos tekercs. (1390 Ft/5 db), szintén friss korianderrel, valamint sült hagymával tálalják, olyan laza édeskés mártással, mint amit a nyári tekercs mellé is szoktak kínálni. A mangó saláta kitűnő volt! Nagy adag, tele friss mangó hasábbal, de a fűszerezése is kiváló volt, babcsírával, mogyoróval. Hozzá járt még egy kisebb tétel rákszirom is. Kötelező szervizdíj 10%. A narancs juice 490 Ft volt /3 dl pohár. A mosdó tiszta, felújított. A személyzet közben élte a világát, a kislányuk hazajött, leült gyakorolni a zeneiskolába, a pincér fióhoz megérkeztek a barátaik, volt feldíszített karácsonyfa is. Szóval összességében egy kicsit furcsa, de mégis barátságos volt a közeg, nem zavaró. Csak az a piszok hideg ne lett volna! A konyhában nyilván a tűzhely mellett nem fáztak. A konyha szerintem további felfedezésre érdemes!