A Balzac utcában két kiváló kis kávézó is található, mindössze pár méterre egymástól, a Balzac Café, ahol QAWA kávét, valamint a Blue Bird, ahol a Blue Bird Roastery kávéját főzik. Mindkettő hazai kávépörkölők, a prémium kategóriában.
A Blue Bird pörkölőjében már jártam a Rumbach Sebestyén utcában, és a régebbi, ismertebb másik kávézójukban a Gozsdu Udvarban, így azt tudtam, hogy jóféle, minőségi feketére lehet náluk számítani. Maga a hely stílustalan, inkább egy vidéki lottózóra hasonlít, a kávéházi hangulatot itt egyáltalán nem tapasztaltam meg. Kávén kívül kisboltban megszokott csomagolt árukat, üveges üdítőket kínálnak. Melegételt nem tartanak. Egy eszpresszó 350 Ft-ba kerül. A tejet literes papírdobozból öntötte ki a hölgy. A csésze túl nagy volt a kávéhoz képest. Sem kanál, sem víz nincs a kávé mellé.