Feleségem fedezte fel először a helyet, többször vásárolt kézműves sajtokat, amik nagyon finomak, és meglehetősen drágák voltak. A sajtok mellett házi füstölt húsok,házi kenyér, szendvicsek és egyéb tejtermékek kaphatók, időnként gyümölcs turmix is. Ezt szerettem volna én is inni, de amikor ott jártam, elfogyott a gyümölcs, így gyümölcsös ivójoghurttal értem be.
Két három ember le is tud ülni, de itt inkább elvitelre vásárolnak. Jó , hogy valahova egy pohár tejre be lehet térni, mint a régi tejivókba, és kézműves termékeket lehet kapni elfogadható áron. ( A kézműves termékek mindenütt drágák. )
A Kálvin téri metró bejáratánál lévő üzletsoron található Tej-Várban alapvetően házi készítésű, tartósítószer- és adalékanyagmentes ételeket árusítanak. Vidéki és háztáji előállítású tejtermékek széles választéka: kecskesajt, gomolya, élőflórás joghurtok és kecsketej, erdélyi felvágottak, szörpök, lekvárok, méz, szendvicsek és külön rendelésre hidegtálak kaphatóak.
Az árak barátságosak, a császár szendvics 349 Ft-ba kerül, bár nem frissen állítják össze, hanem előre csomagolva (fóliázva, amit nem igazán kedvelünk) a hűtőben várja elfogyasztóját. Budapest egyik legjobb árú italaihoz itt juthatunk hozzá: 3 dl tejeskávé csak 160 Ft, az eszpresszó csak 110 Ft, persze nem specialty kávéról beszélünk, de bőven az iható kategóriában. Szeder, eper és málna turmixokat is készítenek. A berendezés egyszerű, funkcionális, nem túl kényelmes bárszékeken lehet leülni a fal menti pultnál.