Róluk eddig nem sokat hallottam, de ezt tudtam meg róluk, illetve a kávéról: A Perfero kávékeverékek alapanyagát Brazília, Kolumbia és Santo Domingo hegyoldalain, Kenya fennsíkjain és Indiában termesztik. A szelektív szüretelésnek köszönhetően mindig csak az érett termést szedik le, így csak a legjobb minőségű zöld kávé jut el a közép-olaszországi üzembe. Fermo kisvárosában 2010-ben hozták létre a Perfero márkanevet és a céget. Megmondom őszintén, én a kávétól nem vágtam magam hanyatt, de a történet körülötte és a márka felépítése tetszik. Amúgy nem volt drága 500 Ft-ért eszpresszó sok tejjel, a sima eszpresszó 450 Ft. Szintén tetszett, hogy a facebook oldaluk folyamatosan aktív, minden nap köszöntik a vendégeket és egy mutatós, kedves fotóval ajánlanak valami aktuális, aznapi finomságot, illetve újdonságot. Reggel 7-től este 7-ig tartanak nyitva, de érdemes inkább reggel, délelőtt menni, akkor teljesebb a kínálat. Én már ebéd után is azt tapasztaltam, hogy sok minden elfogyott. Szendvicsek, hidegtál (Lipóti komatál), retró melegszendvics, grillezett Camembert, töltött bundás kenyér is szerepel az ételek között, egy tipikus belvárosi reggeliző és kávézó hely ez, de inkább régivágású, egyszerű, hagyományos berendezéssel. Csak pár asztalka van. Kínálnak glutén- és laktózmentes brownie-t, illetve gluténmentes kekszeket mandulás, diós, pekándiós ízben.