Hozzá kell tennem, hogy a Borkonyhában nem sokkal nyitás után voltam, amikor még nem tartottak azon a szinten, mint ma. Mely szintet ugyanaz a séf, Sárközi Ákos biztosítja. Amit a Textúrában művelnek, az lélegzetelállító. Íz- és állagjátékok, pazar tálalás, izgalmas alapanyagok, kiváló textúrák. Mindez fesztelen, de elegáns, jól megkomponált környezetben, kifogástalan kiszolgálás mellett, reális, nem elszállt árakon. Egy itt elköltött ebéd vagy vacsora visszatérésre csábít, az embert kíváncsivá teszi arra, hogy más alapanyagokból mit képes a csapat kihozni. Rendeltünk velőhabot gerslivel és törökmézzel, póréhagymalevest Szent Jakab kagylóval, galambmellet csillagánizzsal és kávéval, valamint „fehércsoki, zeller és birs” nevű desszertet. A séfüdvözlet rakott mangalicafejhús volt, remek kiegészítőkkel, kaptunk kétféle helyben sült kenyeret is, jó minőségű vajjal. Fogásaink egytől-egyig katartikusak voltak, egy-egy külön kaland mindegyik. A galambétel neve nem is tartalmazta, hogy a fő elem mellett szerepel egy szemre és ízre egyaránt lehengerlő galambmáj-tortácska is, nem szólva a kiváló pecsenyemártásról és selymes gyökérzöldségpüréről. Az ételekhez a legjobb magyar borok közül válogathatunk, melyek közül a drágábbak árképzése kifejezetten kedvező, az általunk választott Konyári Alfa Omega esetében például a szaküzleti árhoz számolt plusz 20% alatt volt. A Textúra feledhetetlen élményt nyújtott, nemhiába áll mögötte egy michelin csillagos séf.