A Királyi Pál utca és a Vámház körút sarkához közel eső Thai Wok éttermet már kerülgetem egy ideje, idén májusban alkalmam volt beülni. A választék a megszokott, gondoltam, hogy most elhagyom a biztos Tom Ka Ghai – Tom Yum párost és kipróbálok valami mást, konkrétan Sukee-t. Hát, az igazság az, hogy nem volt meggyőző.
A Sriracha chili és a savanyú íz dominált benne, “középen” üres volt az íze, nem volt lének lelke, teste, karaktere. Értékeltem, hogy jó állagúak voltak a zöldségek és hogy adtak hozzá kérésre zöld koriandert. Kértem még ragacsos rizset mangóval, ez sem győzött meg, a rizs nem volt különösebben érdekes, a mangó meg konzervből származott. Ez bizony csalódás volt. Mondhatnám, hogy úgy kell nekem, mert ugyebár a “járt utat a járatlanért ne hagyd el”, de magam ellen beszélnék. Ha a kulináris felfedezők érzésvilágát élből kontrázó népi bölcsességet komolyan venném ma is a Tükörybe járnék Csülök péknét enni. Ami persze nem rossz étel, de azért kár lenne az ízek csodás birodalmából csak ennyit látni. A Thai Wokban 1750 forintot hagytam 950 volt a vega sukee és 800 a rizs. Nem érte meg. Ezzel együtt nem lenne ellenemre, hogy kipróbáljak itt is valami olyan ételt, amit másutt szoktam enni, legyen az leves vagy wok. Adok a helynek jóindulatból 3 pontot, abban a tudatban, hogy ha mást rendelek, akkor még akár 4 is lehetett volna belőle.