Hangulatos de dràga hely. Friss ételek. Elöttem halászták ki a homárt. Iszonyú drága. Grillezve fogyasztottam izlett. Kagylóban csak osztrigát láttam. Volt pár féle hal, scampi, kaviár, óriásgarnéla. A helyiség kissé sőtét volt a bárszék kényelmetlen. A személyzet kedves segitökész.
A Big Fishról azért is fontosnak tartottam, hogy ismét írjak, azon túl, hogy a paradigmatikusnak mondható helyeket jó figyelemmel követni, mert a második látogatásom sokkal meggyőzőbb volt. A helynek abszolút egyértelműen meg lehet adni az 5 szívecskét mind az összteljesítmény, mind pedig az étel/ital rovatra.
Jómagam negyed évszázados étteremjáró tapasztalattal a hátam mögött nem megyek lépre, nem kérek dekára kimért halat mert, azzal bizony itt befürödhetünk (egyik borász-séf ismerősöm, P. Z. , hogy konform legyek, tán egy éve posztolta a Facebookra a Big Fishbeli számláját némi felháborodással, pedig ha megnézi az árat és szoroz, akkor nem érte volna kellemetlen meglepetés fizetéskor. Tény, hogy egy szelet halra annyit is fizethet az ember, amennyiből rendes ebédet eszik egy Michelin-csillagos étteremben. 10 deka ördöghal 3500 ft, ha ezt felszorozzuk 30 dekával, az már elüti a 10. 000-et. Abból a Borkonyhában kap az ember három fogást. ) Fix áras ételeket kértünk s nem bántuk meg. A fish and chips remek volt, nemkülönben az előételek és a desszertek is, melyek már a fine dining irányba kacsingattak, mind a tálalás, mind pedig az ízek-állagok tekintetében. Kapott is a hely a Gault Millautól 12 pontot, sajnos idén átkerültek az alternatív mezőnybe holott maradhattak volna az éttermek között.
Könnyed, üde a belsőépítészet stílusa. A benti rész amolyan bisztró jellegű, nincsenek hátradőlős székek, magas bárszékeken ülünk az ízléses fa asztaloknál. Nagy választék van a látványkonyhában. Rengetegféle friss hal és tengergyümölcsei. Frissen készítik el a halat, melyet a pultnál kiválaszthatunk.
Először francia barátokkal jártam itt, ismerősök ajánlották és tényleg megérte eljönni! Tetszik a rendszer is, ahogy a kiszolgálás folyik. Azóta ahányszor csak lehet, útba ejtjük. Nagyon-nagyon finom minden! Az egyik barátom azt mondta, hogy a szüleit is el fogja hozni ide Franciaországból.
Sajnos kevés hely van Budapesten ahol finom halételeket lehet kapni, de ez egyike azoknak! Ördöghalak kértem grillezve mellé pedig sütőtökös rizottót, kísérőnek egy pohár rozé. Az étel zseniális volt, a bor átlagos. Kedves kiszolgálás, hangulatos hely, az Andrássy út környéke pedig szívmelengető. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki színvonalas halételekre vágyik.
Nem tudom, más hogy van ezzel, nekem rögtön megtetszett a hely. Jó, hogy kedvesen fogadnak. Jó, hogy megkérdezik, jártam-e már itt. Jó, hogy leadhatom a rendelést, nem kell arra várnom, amíg bárki odacsoszog. . . de itt nem csoszognak, sőt! Mindenki udvarias, mosolyog, kedves, amolyan tényleg "nyugati" típusú, legutóbb sajna valóban csak külföldön láttam ilyen hozzáállást.
Az ételek nagyon rendben, a fish'nchips teljesen olyan, mint amott a messzi példaképnél. Nekünk egyből a kinti ízek és feeling jutott eszünkbe. A mosdó egyértelmű, szép, tiszta. Talán csak a szakács arcán láttam pici (nem pici) fáradtságot, de ez abszolút érthető. A kiszolgálás is gyors. És a ház bora! Szerintünk a legjobb választás, bár ahogy a borlapot néztem, a többi sem kutya! Profi hely, profin betanítva, gratulálunk! És hogy közben még az ablakon átbámulva nézhetem az Andrássy út különleges sétálóközönségét! Ne hagyjátok ki, bár nem olcsó, de megéri!
A címet nem én találtam ki, ezt Big Fish-ék mondják magukról. Trendi, minimalista a dizájn. Valóban bisztró, félig önkiszolgáló, a rendelést a pultnál kell leadni, a választáshoz segítséget nyújt a hűtőpult kínálata (friss nyers tengeri herkenytűk a jégen), valamint a táblára krétával kiírt kínálat.
Fizetés után kap az ember egy sorszámot, tetszés szerint választ helyet vagy a magas 6-8 személyes bárasztaloknál vagy a jobb oldalon lévő normál asztaloknál. Van egy kisebb hátsó terem is, de az ottjártunkkor le volt zárva, valószínűleg külön rendezvényekre, csoportoknak tartják fenn. A pult L alakú bal oldala egyfajta látványkonyhaként, sütödeként is működik, hisz itt nyomon követhető az ételek elkészülte. Lazac, kardhal, polip, 3 féle osztriga (db áron), kagylós vagy rákos paella, lazacburger, többféle módon ízesített fekete kagyló, tintahal, garnéla. . . igazán széles a választék mindenféle tengeri szülöttből. Az egész halakat és a filéket, valamint a homárt is dekára kimérve árusítják. Mi a klasszikus fish&chipsnél maradtunk, ami itt talán a legolcsóbb fogás (2900 Ft), ebben 3 szelet palacsintatésztába bundázott hal, remuládmártás és egy jó adag vastag sült burgonyaszirom foglaltatik. Ropogós, friss, ízletes, mondhatni hibátlan fogás volt, és mennyiségre is elegendő, laktató. A desszertet már kihagytuk utána (4-5 féle van, kép alapján izgalmasak, franciásak: Mille-feuille, 2 féle csoki mousse, madártej) 1100 Ft-ért.
Párommal jártunk itt, már készültem rá jó ideje, úgy tudtam, hogy kiváló étterem, ennek megfeleltek az elvárások is. A tapasztalatok viszont ellentmondtak. Mivel nem eszem fehérlisztet, megkérdeztem a pénztáros hölgyet, hogy van-e gluténmentes rántott bármi. A válasza egy nézés volt, amitől kb. ufónak éreztem magam. Az ár-érték arányt nem mondanám túl jónak.
Kiváló 2015. március 3., üzleti partnerrel járt itt
Üzleti ebédet költöttünk el belga partnerrel. Az asztalfoglalás kapcsán volt egy kis félreértés, ám ez hamar tisztázódott. Késői ebédidő gyanánt volt még rendesen kínálat. A készségesség alap volt, a fogások kiválóak (előétel kiváltképp). A belső (kisebb) tér plafonja és a falak magasabb részén pereg le a vakolat, partner csodálkozott is.
Ha valami a halról szól, nálam már félig nyert ügye van. A Big Fish a budaőrsi halpiac kirendeltsége Budapest szívében az Andrássy út és a Jókai tér sarkán. Sokféle gyönyörű haluk van, jellemzően jó drágán. De lehet ésszerűen is rendelni. Meglepően erős a desszertfront, legalábbis az általam rendelt panna cotta-ból kiindulva.
A kagyló nem volt extra-friss, ettem tőlük jobbat is, például a Street food fesztiválon, de azért élvezhető maradt, a makrélára ugyanez igaz. A tintahal remek volt. A kenyér is jó, persze felszámolják, a szódát is, naná, sőt 1000 ft a liter. Mint másutt a sör… szép tálalás, kedves kiszolgálás, összességében jó hely.