A The Fat Fairy a Király utcában egy új hullámos, jól kitalált cukrászda. A sütik nem katartikusak, nem érik el a csúcsszínvonalat, nem írok neveket, mert úgyis törlik, remélem, mindenki tudja, melyek a legjobb cukrászdák Magyarországon. A tisztes második vonalhoz tartozik ez az egység, amit 4,5 ponttal jutalmaznék, ha lehetne, így felfele kerekítek.
Ettem egy sütit, ízre pont azt nyújtotta, amit látványra sejtettem. Az italfront elég kommersz, különösen a sörök, akad néhány jó boruk. Vélhetően a smoothiek jobbak. Jómagam egy frissen préselt narancslét ittam.
A Király utcában működő vintage stílusú kávézó a Hotel Carat mellett működik, évekkel ezelőtt még a szálloda reggeliző helyeként használták, most viszont már független a 2 egymástól, bár hátulról most is van átjárás a szálloda recepciója felé.
Az ajtón belépve bal oldalon a pultot találjuk, vele szemben a fel mentén bárszékes, pultos ülőhelyek a pár percre beugró vendégek számára. A belső rész nagyon barátságos, almazöld-törtfehér-szürke az uralkodó színvilág, a berendezés nagyon kellemes, stílusos. A kávét a vendégek egyedi igénye szerint is szívesen elkészítik, a kiszolgálás mosolygós, kedves. A kasszikus vajas croissant (300 Ft) csokis párna (350 Ft) kapható a péksütemények közül, de a süteményes pult sokkal ígéretesebbnek tűnik. Többek között olyan különlegességek, mint a passiógyümölcsös-mogyorós torta, macaron sajttorta, de sós karamellás és citromos tarte is szerepel a kínálatban (süti/torta szelet árak: 690/790 Ft). Árakban a környéknek megfelelő (espresso 360 Ft, cappucino 490 Ft).