Úgy tűnik, mostanában is "második nyitásos" helyekre akadok. A Goat Herder első kávézója a Keleti Pályaudvar és az Állatorvosi Egyetem közelében, az István úton található, a közelmúltban nyitották meg ezt a 2. egységüket a pesti Banknegyedben. A Goat Herder név legendája úgy szól, hogy Kaldi, egy etióp kecskepásztor a 9.
századból, úgy fedezte fel a kávét, hogy észrevette annak hatását a kecskéin, akik a kávébabot legelték. Habár azóta a felhasznált babszemek fajtája, keveréke és az elkészítés módja is jelentősen megváltozott, így tisztelegnek Kaldi előtt, aki felfedezte ezt a csodás italt a világ számára. Hogy valóban így történt-e, az nyilván már a legenda homályába vész, minden esetre itt valóban kitűnő a kávé. A kávét természetesen frissen őrlik. Ottjártamkor egy Burundi fél-világos kávé volt a darálóban. Egy Cortadot ittam, amit itt a GH. egyik specialitása (700 Ft). Ételek terén croissant, szendvics, kekszek, avokádó toast kapható. Én nem ettem, mivel ebéd után tértem be kávézni. A barista lány tüneményes és kitűnő zenéket válogat a vendégek számára. A beltér kellemes, fiatalos, de mégis egyedi, színes falfestmények díszítik. Van egy kis galériájuk, max. 160 cm magas emberek számára. Szuper hely, ajánlom!