Úgy látom, a régebbi hozzászólások óta megváltozott a bisztró profilja, most ugyanis a BBQ a fő vonal. Faszén tüzelésű PIT smokerben alacsony hőfokon, órákig füstölt húsok terjesztik a hely jó hírét. Húsok, burgerek, saláták, finom szószok szerepelnek az étlapon. A burgerek árát látva néhányszor felszisszenek, de tény, hogy izgalmas összeállítások.
Bár a hely fő profilja az omlós, füstös, zamatos hús, a vegák is találnak fogukra valót, van falafeles hamburger is. Vércse létemre a snack válogatás is tetszik, egy pohár sörrel kitűnő választás. Mi persze húst eszünk, egy adag BBQ oldalast és egy fél BBQ csirkét felezünk el a párommal. Előbbit 5 óra hosszat, utóbbit csak 2,5 órán át füstölik. Szerencsére a művelet nem az étel megrendelésekor kezdődik. :) Coleslaw salátát, sült krumplit, BBQ szószt és Ranch szószt kérünk hozzá. A húsok omlósak, ízletesek, az oldalas mennyei, a csirke „csak” kitűnő. Finomak a köretek is, még a krumpli is jól van sózva, és pont jól lakunk ezzel a mennyiséggel. Sokféle kézműves sört tartanak, mi egy-egy pohár csapolt Hekkelberget ittunk, eddig nem ismertük, jó volt. Kedves, mosolygós fiatalemberek szolgáltak ki, többször is megkérdezik, ízlik-e, rendben van-e minden. Ízlett, rendben volt. :)
Ebédmenüt is kínálnak, 2 vagy 3 fogásosat, ennek tartalmáról nem tudok beszámolni, de kicsit magasnak tartom az árát. Ennél jobb ajánlat, hogy 16-18 óra között étel és ital együttes fogyasztásánél 20 % kedvezményt adnak.
A The Selectionre a Tripadvisor-on figyeltem fel, igen jók az értékeléseik. Amikor első ízben jártam náluk, akkor sajnos épp felújítás alatt állt a hely. Vélhetően jót tette a helynek séfcsere, mert az én tapasztalataim sokkal jobbak voltak, mint a tárgyilagosságáról és hozzáértéséről ismert Zigzag kollegináé.
Ettünk két menüt, egy két fogasosát (1590) és egy három fogasosát (1990) mivel nem volt sok értelme, hogy ugyanazt a desszertet ketten is megegyük. Ettük tyúklevest, rántott mozzarellát, bbq csirkét paprikás mártással és galuskával, ez lényegben egy csirkepaprikás átirat volt, továbbá mangalicakolbászt tört burgonyával. A desszert almás rétes volt, amibe tettek bőven diót és mazsolát is. Jó házias ízek voltak ezek, minden a helyén találtatott. Az italok sem kommerszek, van ez sor minőségi sörük, igaz meglehetős áron, nálam 1000 ft a pszichológiai határ, egy fősodratú kraft sörre (pl Távoli galaxis, Bakancslista) egyszerűen nem adok ennél többet. Itt meg 1300 ftnál indultak ezek a sörök. Nem fine dining, de a maga kategóriájában korrekt 5 pont. Szívesen beülnénk ide máskor is.
Az Október 6. és az Arany János utca sarkán korábban egy angol pub működött, de az elmúlt 1 évben már eléggé halódott, pedig az Október 6. utca már szinte végig kajálós utcává alakult át, ahová nagyon sokan járnak enni, szóval ha jó lett volna a hely, itt biztos, hogy életképes és sikeres lehetett volna.
A közelmúltban a nem túl kreatív és egyáltalán nem magyaros "The Selection" nevet választva nyitottak meg egy új éttermet terasszal, ahol ebédidőben 2 vagy 3 fogásos ebédet lehet enni. 3 leves/előétel, 3 főétel és 2 desszert közül lehet választani. A hely fiatalos, modern, trendi, természetesen vannak vastag fémcsövek, mert az kell egy ilyen helyen, de ami tényleg érdekes beltéri megoldás volt számomra, hogy a plafonról belógattak üveglapokat és azokra futónövényeket applikáltak. A személyzet egyelőre eléggé szét van esve és egyáltalán nem lelkesek. Talán túl sokan vannak ennyi asztalra és ezért nem találják a dolgukat vagy nincs, aki irányítsa őket, nem tudom, minden esetre a felszolgálás meglehetősen vontatottra sikeredett. És ezért a kötelező 10% szervizdíj nem járt volna, de ők alapból felszámolják. A 2 fogásos menü a szervizdíjjal együtt 1750 Ft, ebben ital nincs. Becsinált csirkeragu levest és friss paradicsomos spagettit ettem parmezánnal. A ételek nem nyűgöztek le, kicsik az adagok és nem lehet 2 fogással jól lakni, a 3-at viszont nem volt már időm/kedvem kivárni. A levesben egy kis darab szárnya húsa volt bőrrel! ! ! Fúj, ez szerintem borzasztó undorító. És valószínűleg direkt, nem véletlenül. A leves "lé" része amúgy jó lett volna. A tészta csak egyszerűen unalmas, fantázia nélküli volt, és a parmezánt előre rátették, nem engedték, hogy a vendégek maguknak tudják adagolni, amennyit szeretnének. Én a helyben egyébként látok fantáziát, meglátjuk, később mire jutnak. Ezért előlegezem meg a pozitív ajánlást nekik.