A pincér, akinél külön-külön bemondtuk a fogyasztásunkat, az előttem fizető asztaltársam limonádéját nekem blokkolta. A blokkot összegyűrte, külön kérésre mutatta csak meg, mert sokalltam az összeget. Ekkor derült ki, hogy "nekem lett felütve" a limonádé, szó szerint így. Mintha nem ő csinálta volna.
Teljesen biztosan tudta, hogy mi történt, hiszen mindketten bemondtuk a fogyasztásunkat, és gondolom, nem véletlenül adta csak a kártyás fizetésről szóló bizonylatot, a blokkot pedig megtartotta. Az asztaltársaimmal utólag egyeztettük a fogyasztásunkat. Egyikük a krumpli-coleslaw kombóért plusz az ásványvízért 1300 ft-ot fizetett. Én és az előzőekben említett kollegám több mint 1600 ft-ot, erre jött rá a saláta ára, ami még ha jól emlékszem, olyan 700 forint körül volt. Akkor, mivel nem szerepelt az étlapon, nem szóltam, bár drágállottam. Most megírtam ezt a helynek üzenetben. A válaszuk az volt, hogy nézzem el a kolleganő "figyelmetlenségét".
Mire a Slang pubba értünk, már elmúlt 11, a belső atmoszféra is elég nagy volt már bennünk. Megelégedtünk egy-egy pohár sörrel (Pilsner Urquell és HB búza), ami azt illeti, nem is nagyon volt miből választani. Legalábbis, ami a sört illeti. A pálinkák kifejezetten jók, a gyulai pálinkamanufaktúra és a békéscsabai Árpád is élvonalbeli főzde.
Nem tudom adnak-e 2 centet a négy centiliter 790-1190 ft között van, ami nem vészes a prémium pálinkák esetében. Borlapot nem kértünk, a borokat nem írták fel az itallapra. Kínálnak rokonszenves sör- és borkorcsolyákat, de nem voltunk még éhesek, bár attól tartok, hogy 11 után már amúgy sem lett volna konyha. Azt azért érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a népszerű pub-foodon (hamburger, cézár, brownie) és magyar klasszikusokon (gulyásleves, cigánypecsenye) kívül tartanak olyan ritkább ételeket is, mint a velős pirítós. A csirkeszárnyból van enyhén csípős és nagyon csípős, ezutóbbit egyszer ki kellene próbálni. Jól szól a söröshordóval lapított csirkemell is, amiben azt is értékeljük, hogy nem klopfolják, annál nagyobb gyalázat ugyanis nem történhet a hússal, mint hogy a szakács saját kezével verje ki belőle a benntartandó nedveket. A beltér akár hangulatosnak is mondható, vannak megnyerő dizájnelemek. A kiszolgálás jó, az árak barátságosak.