2024. májusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. május 11.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évek óta működő kisbüfé a Bakáts tér közelében, tudomásom szerint az egyetlen igazi autentikus tibeti étkezde. Tulajdonosa és szakácsa tibeti menekült, aki talán már több mint 10 éve él Magyarországon. Egyedül viszi a helyet, bár mint a kiírás jelzi, éppen konyhai kisegítőt keres. Az ételek egy kicsit furcsák a magyar ízlésnek, de sokat szeretik, sokan járnak ide. Néha-néha be szoktunk nézni a kollégákkal ebédelni.
Nekem a momo a kedvencem, amely húsos és vegetáriánus, zöldséges töltelékkel is kapható (1850 Ft/adag), de azt frissen készítik, s éppen siettünk, így ezúttal mást választottam. Ár-érték arányban jó hely, mivel nagy adagokat adnak. Bár nekem ez túl sok, még a kis adag is. Sajnos a kis adagnál csak egyféle főételt lehet kérni, míg a normál adagnál kettő félét is lehet választani. Nagy adag húsos főétel körettel 2550 Ft, kis adag 1900 Ft. A húsos főételek mindegyike szürkemarha (magyar eredetű), ami Tibetben amúgy vízibivaly lenne, csak gondolom, ahhoz itt Budapesten alapanyagként elég nehéz lenne folyamatosan hozzáférni.
Sok étel meglehetősen csípős, de ez jelezve van az ételeknél. Gombás, spenótos, zöldséges, babos, káposztás. retkes, padlizsános, csicseriborsós, póréhagymás, burgonyás, zelleres, több mint egy tucatnyi fajtát készítenek folyamatosan. Ebédidőben még szinte mind elérhető, kapható volt.
Népszerű a tibeti zöldséges tészta (1850 Ft), amely önálló fogásként vagy köretként is kérhető.
Tibeti teát is ihatunk, ami vajas.
Az én ízlésemnek egy kicsit nehéz, zsíros ételeket készítenek, ezért sem bírnék el egy normál adaggal, gyorsan eltelíti a gyomrot, ugyanakkor kiadós.
A lenti rész átlagos büfé hangulatot hoz, de nagyon érdemes felmenni a lépcsőn a kis galériára, szigorúan cipő nélkül! Itt egy kis tibeti világba érkezünk, alacsony asztalkáknál párnákon ülve ehetünk.
Különleges, egyedi hangulatú hely minden szempontból.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (42)
Még több kép (32 db)
Namgyal Momo Tibeti Étkezde & Teázó további értékelései
2017.06.10egyedül
Sok-sok éve működő gyorsétterem a Bakáts téri templom mögött. A mellette lévő gyros-os egész jó, ott többször jártunk. A név - és az ételek kínálata - többször is változott, de a tulajdonos Kurdisztánból származott férfi személye állandó. Volt török-kurd, simán kurdisztáni és 2-3 éve tibeti-kurd...
57.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok