Ez a gluténmentes pékség már évekkel ezelőtt is üzemelt, de kicsit odébb, pár száz méterrel a mostani helytől, a Rákóczi úton. Talán az a hely forgalmasabbnak tűnhetett, de mivel autóval úgysem lehet ott megállni, talán ez mégsem jelentett nekik akkora előnyt. Minden esetre valamikor átköltöztek ide a Dohány és a Síp utca sarkára.
A hely nagyon kellemes, kifejezetten barátságos, fiatalos. A betérő vendégeket a pultban dolgozó két hölgy széles mosollyal, szívélyesen fogadta. A környékbeli dolgozó vagy lakó törzsvendégek mellett sok külföldi is betér ide. A gluténmentes édes és sós péksütemények és kenyerek mellett jóféle kávét, szendvicset (1190 Ft) és házias sütiket (1190 Ft) is kínálnak. Érdekesség, hogy a péksütiket is lemérik és dekára adják, így teljesen korrekt az árazás. Az általam választott diós csiga ára 699 Ft/ 10 dkg, de mivel az enyém kicsit kisebb volt, így pontosan 608 Ft-ba került. A benti rész tágas, több asztalnál le lehet ülni helyben kávézni, tízóraizni. Bár magam részéről nem vagyok gluténmentes étkezésre szorítva, de szívesen fogyasztottam a finom csigát. Kicsit más volt, mint a normál lisztből készült, de kifejezetten finom. Jó kis hely, jó szívvel ajánlom.
Újonnan nyitott, igényes, esztétikus berendezésű gluténmentes pékség az Astoria és a Blaha Lujza tér között. A bal oldalon mindenféle egészséges finomsággal megrakott pult, a jobb oldalon alapanyagok, alapélelmiszerek a mentes otthoni főzéshez. A pult mellett péksütemények, édesek és sósak külön szortírozva.
Átlagnál nagyobb méretűek és egy kicsit a színűkön és az illatukon is látszódik, hogy nem sima lisztből készültek. Árban én elég drágának találtam, az édesek - gyümölcsös töltelékkel, csokival - 450 Ft-ba kerültek jellemzően, a sósak, amelyek nem töltöttek 370 Ft körül, de amiben töltelék volt, az már 400 Ft feletti. Egy magvas gyűrűt vettem (375 Ft), amelyet csak másnap tudtam megenni, de még akkor is kifejezetten jó volt az állaga. Nem lett szivacsos és nem is száradt ki. A friss lenmagos csavart kifli (340 Ft) szintén megjárja. A kiszolgálás kedves. Nőnapi kedvezményt is kínáltak. Mondjuk ide szinte 100%-ban nők járnak vásárolni, ahogy elnéztem. A szendvicsek a pultban frissen készülnek, sok zöldséggel, mutatósak, de a többség ára 1000 Ft feletti. A süteményeket nem találtam annyira különlegesnek. Helyben az ablaknál lévő könyöklőnél lehet enni. Van alternatív kávé is természetesen.