A Nagysándor József utcában itt korábban Via Luna néven egy elég jó olasz étterem működött éveken át, számos alkalommal jártunk itt a munkatársakkal. A megszűnését követően elég sokáig üresen, lezárva állt a hely, majd 2016 áprilisban nyílt meg a Tio Felipe, spanyol-olasz tapas bár.
Úgy gondolom, elég csendesen történt a nyitás, talán érdemes lett volna legalább a környéken valamivel nagyobb hírverést, reklámot csinálniuk, hiszen elég sokan dolgoznak a környéken olyan emberek, akik szoktak étteremben enni, akár ebédidőben (magán és üzleti célból is), de a céges rendezvényeket is a környékbeli éttermekben tartják legtöbbször. Az étlap hideg és meleg tapasokat tartalmaz, sokszínű, izgalmas, változatos ételeket lehet itt kóstolni. Érdemes nagyobb társasággal érkezni, s így minél több finomságot kipróbálni. Ettem kacsamellet kandírozott naranccsal, marinált fehér szardellát tintahal ropogóssal és mozzarella habbal, patata bravát (cserépben sült krumpli paradicsomszószban) és hozzá vegyes pékáru ízelítőt (grissini, focaccia) olívaolajjal. Nem a legolcsóbb hely, fejenként alsó hangon 4-6ezer Ft-ból jön ki egy változatosabb, de tartalmas ebéd (de csak ha nem a legdrágább ételeket választja ki az ember). A személyzet udvarias, kedves, de nem tolakodó. Érdemi segítséget tudtak nyújtani a választásban. A berendezés kellemes, friss, új hatású. Az ablak alatt hosszú asztalok vannak színes párnákkal, a szemközti részen 2-4 személyes asztalok, normál székekkel. 12% szervizdíjat számolnak fel. Az utóbbi időben Della Mama néven ebédmenüt is kínálnak 12-15 óra között 1800 Ft-ért, amely a főétel mellett levest vagy salátát, valamint limonádét tartalmaz, és még repetázni is lehet.
A Tio Felipe két nap alatt kétszer vizságzott igen jól. Június 1. -én amikor a Black Sabbath koncert tiszteletére felmentünk Budapestre, ide vezetett az utunk, már nagyon vártam, hogy megismerjem a „spanyolelkű olasz” konyháját. Ettünk foccacciát, paprika és szardalla habot, marinált szardíniát tintahalropogóssal, és sonkás krokettet.
A falatok igen jók voltak, a beltér puritán, de rokonszeves, szerethető, a zene jó, a kiszolgálás nemkülönben. Bár nem bántuk volna, ha a pincér konyít a spanyol borokhoz. Nemtudását viszont nagyon korrektül adta elő, megmondta őszintén, hogy az ételeket is tanulgatja a borra még nem jutott még idő. Másodszor pedig épp tegnap érdeklődött nálam egy kedves ismerősöm, hogy hova menjenek enni s ezt a helyet javasoltam nekik mint, legfrissebb élményt, ők pedig a még közösségi oldalukra is kitették elégedettségük bizonyítékát. A konyhára inkább 4,5 pontot adnék, de felfele kerekítek. Az összélmény ötös volt, az biztos. Úgyhogy csak így tovább!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.