Kései vacsorára érkeztünk meg az étterembe próba szerencse alapon, de nem bántuk meg, sőt! Sikerült az ablak mellé letelepednünk, ami a kilátás miatt hívogató volt, viszont az ajtó mellett és a felszolgálók munkapultja mellett helyezkedett el, ami ezek miatt mégsem volt annyira szerencsés a nyüzsgés miatt. Legközelebb beljebb ülünk.
A hely egyébként csodaszép, mediterrán hangulat, kellemes, barátságos, ráadásul adventi pompájában láthattuk. A felszolgálás első osztályú. Pizzát rendeltünk végül és isteni volt, de arra készülni kell, hogy óriási. Az italok kissé túl vannak árazva. Összességében szerettük és visszatérünk még, akár a kisfiunkkal is.
A Belgrád rakparton több mint tíz éve működő, toszkán ízeket felvonultató olasz étterem. Korábban, évekkel ezelőtt munkatársakkal jártunk már itt céges vacsorán 2 alkalommal. A belső tér tágas, hangulatos, szépen, igényesen kialakított.
Az árfekvés átlag feletti, emlékszem, évekkel ezelőtt sem volt olcsó, ehhez képest a személyzet annyira nem tűnt felkészültnek és képzettnek, inkább lazának mondanám őket, az ő viselkedésük, fellépésük kissé ellentmondásos a hely arculatával. Az étlapon számos tésztaétel, rizottó, pizza szerepel, elég változatos a hal- és tenger gyümölcsei kínálat, a főételek 2000-5000 Ft között alakulnak. Egy tradicionális tiramisut kértem, ami megbízhatóan hozta a papírformát és az elvárásokat, elég nagy adag volt, de a katarzis-élmény elmaradt. 12% szervizdíjat számolnak fel, így itt egy desszert annyiba kerül, mint másutt, sok helyen - akár a belvárosban is - egy ebédmenü (1335 Ft). Ami egy kicsit kiverte nálam a biztosítékot, hogy a számlán az szerepel "ajánlott szervizdíj", miközben nem volt választási lehetőség (vagy ennél még több lenne az elvárt? ? ) és ahogy írtam, a kiszolgálás színvonala ezt egyáltalán nem indokolta. A mosdón belül a WC helyiség kissé avítt és szűkös.
Hangulatos olasz étterem. Bár nem folt előzetes foglalásunk, szerencsére jutott hely. A fogadtatás előzékeny. A leves finom meditterán ízesítésű volt, nemcsak a parmezán miatt. A főfogás Vajhallal töltött ravioli citrommal ízesített sült paradicsommal, illetve Linguine tészta fokhagymás szürke kagylóval, koktélparadicsommal volt.
Üdítő, könnyű fogások, meglepetések nélkül. Azaz az ismert ízeket, minőséget kaptam. Desszertként Tradicionális Tiramisut fogyasztottunk. Ez viszont tényleg jó meglepetés volt; ilyen finom tiramisut eddig nem fogysztottam. Külön öröm volt, hogy az étkezés végén egy-egy limoncellot kaptunk a személyzettől. Ez igazán jól zárta az étkezést! Összességében csak ajánlani tudom a helyet.
Céges csapatépítő vacsoránkat töltöttük el ebben az étteremben, ami nagyon jó döntés volt. A rakparton elhelyezkedő egység hátránya csak a parkolás, ha ezt az akadályt megugorjuk, a helyben nem csalódhatunk. Érkezésünkkor egy kedves pincér kísért minket az asztalunkhoz.
Mivel hideg téli hónapban jártunk itt, ezért sajnos a terasz nem üzemelt, de a beltér hangulata is pazar. Bontott téglás falak, faberakásokkal, régi antik hatású képekkel és tárgyakkal. A bejáratnál egy akvárium fogad, ahol a később megfőzésre váró homárok úszkálnak. Ez nekem kicsit taszító, nem szeretem, ha a vacsorámat látom sétálni elkészítés előtt. . . fél óra múlva a szomszéd asztalnál épp homárt rendeltek,a pincér pedig az akváriumból kikapva odasétált vele a vendéghez, hogy megmutassa, hogy 1-es számú kalimpáló homár megfelelő e szemmértékre neki. Tény, hogy ezt magas színvonalú éttermekben így szokás, így garantáltan friss az étel. Az asztalon terítő helyett A3-as sárgás papírok vannak, ami kissé furcsa egy ilyen kategóriájú étteremnél, de még mindig jobb, mintha egy pecsétes terítő fogadna. Az ételek azonban pazarok. Nagyon széles a kínálat, sok tenger gyümölcsei fogás található az étlapon, és rengeteg tradícionális olasz étel. Az árfekvése elég magas, de minőségi fogásokat kapunk érte. Lazac steak-et szezámmag bundában fogyasztottam főételként, sáfrány szósszal és serpenyős zöldségekkel. Ízek harmonikus kavalkádja volt. Desszertként pedig tiramisut kértem, ami meglepetésemre nagy adag volt és istenien krémes. Ez az étterem a romantikus vacsorákra igazán alkalmas, főleg nyáron a teraszon, így valószínűleg visszalátogatunk a párommal is.
A feleségemmel ebédeltem ezen a nagyon jó helyen. Az étel minősége és íze is kiválló volt. Nagyon elegánsan szervírozták az ételeket, mint ha csak a képen láttuk volna. A pincérek mérhetetlenül kedvesek voltak és nagyon segítőkészek. Nagyon finom volt miden amit ettünk de főként a desszert volt az igazi. Proffiterol !
Ez valami elképesztő finom volt, ilyet még egyetlen egy olasz étteremben sem ettem. Sajnos a turisták miatt a hangulat az nem volt tökéletes, mert pont mögöttünk egy amerikai csoport duhajkodott.
Kollégáimmal ebédeltünk a Toscanaban, már nem először. A kiszolgálás gyors, közvetlen, de mégis udvarias. Bruschettát, majd livornói hallevest ettünk. Mindkettő kiváló volt, friss alapanyagokból készültek, a halleves zsúfolásig hallal, rákkal, kagylóval. Levezetésnek ettünk még egy polipsalátát is, remek, puhára sölt polippal.
A kiszolgálás nagyon színvonalas: laza, ám mégis udvarias és gyors. Az ételek rendkívül ízletesek. A hangulat és az étterem belsőépítészeti elemi pompás összhangban állnak egymással. A főszakács néha körbejárta az asztalokat és barátságosan megkérdezte a vendégeket, hogy mindent rendben találnak-e.
Összességében egy nagyon kellemes estét töltöttünk el. Negatívumként csak a borlapon szereplő ,ám valamilyen oknál fogva készleten nem tartott borokat említeném.
Karácsony előtt jártunk az étteremben. Már az ajtóban döbbenet fogadott. Jeleztük, hogy este 7 re volt foglalásunk xy néven. Az egyik pincér azt mondta, hogy megkérdezi valahol, majd kiment az utca ajtón. Mire nyeglén kérdezgettek vissza, hogy Biztos, hogy ide? Nem a szomszédos borbárba? és biztos, hogy ilyen néven?
Mindezt úgy hogy ott álltunk kabátban az ajtóban az egyébként üres étteremben. Megalázó volt. Majd visszajött, mondta, hogy hát ő nem tudja. És akkor nagy nehezen leültettek minket egy a sarokban lévő asztalhoz. Az asztalon műhelyekben használatos zsemleszínű papír volt abrosz helyett. A barátnőm annyira felzaklatta magát, hogy teljesen rossz hangulatban telt a vacsora a történtek után. Az egyetlen ami pozitívum az az étel volt. Nagyon finomat ettünk. De ilyen fogadtatás után nem fogunk visszatérni többet.
Hangulatos környezetben telt az ebédünk. A személyzet kedves volt. Az ételek különlegesek és bőségesek. Az idén is tervezzük márciusban, hogy újra meglátogatjuk az éttermet. A látványsütöde része nagyon egyedi és különleges. A kilátás a Dunára különleges. A parkolás nehézkes, de megérte a hosszú séta az autóig.
Barátokkal ültünk be ide és először egy kicsit meg is ijedtem, hogy egy jobb étel elfogyasztása után, maradhatunk mosogatni! Azonban pozitívan csalódtam, mert nem voltak rettenetesen elszállt árak. Az ételek nagyon finomak és elegendőek voltak és kedves volt a kiszolgálás is, bár az talán kicsit lassú volt, de hát szinte tele volt az étterem.