Amúgy van mellettük egy nagyobb olasz bisztró, amelyik már évek óta működik, nem tudom, mennyiben jelentenek nekik most új konkurenciát a nyitással. A kenyerek és a jobbnál jobb péksütemények itt sülnek helyben, az üvegfal mögött kialakított sütöde szekcióban. A 2 kis asztalka egyikénél leülve figyelhetjük a főbb műveleteket, a kalácsok fonását, a tészták gyúrását, töltését. A Tradi név feltételezem, a tradícióból jön, a tradicionális receptek alapján készített, kovászos kenyerekre utalhat, bár ennek nem kérdeztem utána. A helyet András, vagyis Bandi, a pék álmodta meg, aki külföldön tanulta a pékmesterséget, Új-Zélandon és Párizsban is élt évekig, majd hazatérve a Pékműhely, szintén általam nagyra értékelt pékségnél dolgozott. Most Újlipótvárosban saját szárnyait próbálgatja, szerintem határozottan jó az irány. A péksütemények igazi vajjal, élesztővel készülnek. Már jártam náluk egy párszor, de próbálom nem egyből letarolni a kínálatot, inkább minden alkalommal egyesével haladva próbálgatom az ízeket. Eddig minden bejött. Különösen a tészták állaga tetszik. A legjobban talán a szatmári szilvalekváros töltött mézeskalács tetszett, ami úgy tűnik, sajnos csak egy adenti szezonális darab volt (180 Ft), mert azóta nem láttam. A sima baguette (vagy már talán lehet magyarosan írni is csak simán bagettnek) 490 Ft, az olívás 540 Ft, ezt minden nap sütnek és délelőtt jó eséllyel még marad is belőle, délutánra viszont már el szokott fogyni (munkaidő utánra). A fetasajttal töltött bagett (400) egy vega szendvics alternatívája is lehet, tartalmas, kiadós. A mézes-diós csiga jó sok töltelékkel készül (510 Ft), sajnos elég kalóriadús is, ezt most egy ideig hanyagolnom kell. A mákos, erdei gyümölcsös kosárka tetszett a gyerekeknek is (560 Ft). A kávé is említést érdemel, amely egy kisvárdai pörkölőből érkezik, a Warda-tól. 100% Arabica kávé, egy keverék Guatemalából, Brazíliából és Kolumbiából. Gyümölcsös, csokoládés, mogyorós ízvilággal. Az eszpresszó 550 Ft, a cappuccino 690 Ft. Jó kis hely, jó szívvel ajánlom!