Az Árkád megújítása során kialakított vendéglátó "negyed" számos nemzet konyhájából nyújt ízelítőt. Az olasz, francia, amerikai, magyar ételek mellett a Tsuru a Japán konyhát idézi meg. A fő profil a sushi, melyeket sokféle kombinációban, szettben kérhetünk.
Ha jól láttam a blokkon, akkor a tulajdonosi kör megegyezik a szomszédos Yolo Food-dal, akik az egészséges, mentes ételekre fókuszálnak. Ebből a szempontból van rokonság a sushival is, hiszen az is egy kifejezetten könnyű, egészséges, kímélő, a gyomrot nem megterhelő étel, mondhatni fogyókúrás fogás. Mivel már több helyen is kóstoltam, itt sem akartam túlvállalni magam. Egy 6 db-os avokádó maki szettet kértem (1100 Ft), amely a hazai piacon a kedvezőbb árfekvésűek közé sorolható. A "Tsuru" név egyébként darut jelent japánul, amelyek papírmásából "repked" is néhány a plafonon, mintegy dekorációként. A sushikon kívül ramen levesek is szerepeltek az étlapon, szintén a japán konyha egyik klasszikusa. A makik mellé kis adag gyömbér és wasabi járt, valamint az asztalokra ki volt helyezve a szójaszósz és az egyszer használatos pálcika. A sushikat frissen készítik, az elkészülést csipogó jelzi. A sushi friss volt, de minőségét, elkészítését tekintve nem sorolnám a legjobbak közé, ugyanis a nori lap egy kissé kemény és száraz volt. Illetve a tekercsek nem voltak túl szépen megtekerve. A környezet ugyanakkor kellemes, tiszta, rendezett, egy kicsit különleges, elszeparált a többi étkezőhelytől és a folyosótól is.