A Curry House-ban beszéltem meg találkát egy kedves barátommal, de mivel hamarabb értem a helyszínre, körülnéztem, hogy hol ihatnék meg valamit hirtelen. A Tiwnz szendvicsbár és kávézó adta magát, így beültem s kértem egy kávét, mely ütötte a mércét.
Nem azt a szintet, amit a Madal, a My Little Melbourne, a Tamp and Pull, a Cirkusz, a Coffee Embassy s a többi újhullámos kávézó, de azért jobb volt az átlagnál. Szendvicseik is vannak, melyek igen bizalomgerjesztőek, de mivel épp enni készültem, ezekből nem rendeltem. Ezzel együtt részben a kávé alapján, részben szemre adok az ételrovatban a helynek egy jót, szerintem ennyi a kapacitás. S egyébként is „jó” hely ez, jó kiszolgálással, jó ár/érték aránnyal, kellemes beltérrel.
A Rákóczi tér és a Kálvin tér között kb. félúton található ez a fiatalos stílusú szendvicsbár, ahol kedvezményes kuponnal ettem. Az ajánlatban egy szabadon választott szendvics és egy latte szerepelt 1040 Ft helyett 650 Ft-ért, ami reggelinek vagy uzsonnának lehet elegendő, ebédnek azonban meglehetősen kevéske.
A szendvicseket bagelbe töltik, a falon szereplő képekkel illusztrálják és részletesen leírják, hogy melyik hogy néz ki és milyen alapanyagokból áll. A szendvicseknek szokatlan neveik vannak - elmondásuk szerint barátokról és törzsvendégekről nevezték el őket, pl. Muti vagy Zsozsó. A választáskor kiderült, hogy az akcióban szereplő leírással ellentétben mégsem "bármely" szendvics közül lehet választani, csak az olcsóbb fajtákból. Így a sonkás-camembertes-olivás-tabascós mellett voksoltam. A szendvicseket frissen készítik, mivel rajtam kívül csak 2 beszélgető lány volt a bárban, így nem kellett várakozni. A latte átlagos volt, nem rossz, de nem is különleges. A berendezés trendi, fiatalos, laza, nincs túlbonyolítva.