A sarokban ül egy kasszírnő, van egy fal mellé szerelt emelt pult, hozzá két-három székkel, meg van egy másik asztal a bejárat mellett, éppen eltorlaszol egy "privát" feliratú helyiséget, amúgy meg akkor, amikor beléptem, négyen-öten álltak és vártak vagy ültek, egy hatalmas, terebélyes emberpéldány meg evett a pultnál. Hát odaóvakodtam a pénztárhoz és kifejeztem óhajomat, hogy ennék. Ráadásul itt. Nem elvitelre? Nem elvitelre, azt mondtam, hogy itt. Esetleg kint lehet enni az üzleten kívül az asztalnál a Szél Kálmán tér koszában, zajában, hidegében. Nem, itt ennék. Jó, egy gíros-tál, tzatzikivel, közepes méretben. Ára kb. 3000 (pontosabban 2950) Ft- Sorszámom a 117, várni kell. Vannak kiírások, a sokadik vagyok a sorban. Nem látom, hogy ételfutárok mászkálnának ki-be, tehát ezek az itteni rendelések. Ülök és nézek, néha mobilozok, hogy trendi legyek. De amikor már kiment a 118-as is, meg a 119-es is, csak felemelkedtem már, hogy mi van? ? Miért, hányas a sorszám? Hát 117. Nagyon bonyolultat kértem? Egy közepes gírosz-tál, semmi más. Nem, nem bonyolult, nemsokára nekiállnak készíteni. De mi a pokolfeneke kell ennyi idő egy gírosztál elkészítéséhez? Máshol 2 perc alatt megvan, itt meg már több mint 20 perce ülök. Hárman-négyen sürögnek a konyhában, néha kinéznek, brutál tekintete van mindnek, nem hinném, hogy jókedvük van. Inkább olyan türelmetlen szenvedés, hogy már megint van itt egy. . . Na, de végül megkaptam, nem mondom, látványra pofás, van benne némi esztétika, ízre viszont semmi. A hús nélkülöz minden fűszert, semmi csípős. karakteres íz, a "tzatziki" egy kis adag összecsomósodott krém a közepén, igaz, pár olajbogyó volt rajta, a krumpli viszont sós volt, hát ez volt az ő erénye. Közepes ételélmény, ehető, semmi rossz nincs benne, némi nyers hagyma van, az a saláta. Közben a kasszírnő elég barátságtalanul szólt néha az ajtót nyitvahagyóknak, de lássuk be, szinte mindenki nyitva hagyta, mert egyszerűen nem záródik rendesen. De ha mindezekkel együtt szeretnél itt enni, hát csak rajta.