Új görög büfé

Tzatziki BudapestTzatziki Budapest a térképen

2025. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 19.
Közelmúltban megnyitott görög stílusú gírosz büfé a Széll Kálmán tér és a Széna tér / Mammut között a kanyarban. Ha választani kell, a gírosz vs. kebab vitában, illetve választásban én egyértelműen a gírosz, azaz a görög stílusú és ízesítésű nyárson sült hús pártján vagyok, azt a fajtát kétségtelenül jobban szeretem.
Belépve a pultnál kell rendelni és fizetni, majd várakozni, a konyharész a pult mögött, a hátsó zárt traktusban került kialakításra, ott két nem magyarnak kinéző fiatalember készítette az ételeket, míg a kasszánál a vendégeket egy magyar hölgy fogadta, és vette fel a rendeléseket.
Gírosz pitából van 3 féle méret, normál, médium és extra (1850-2400 Ft), a gírosz tálból (2650-3450 Ft) szintén, pluszban lehet kérni feta sajtot, olívabogyót, grill sajtot, tzatzikit. Van továbbá souvlaki, falafel, grillezettt csirkemell. Egyféle, csirkehúsból készült gíroszt kínálnak. A pitát vaslapon melegítik, pirítják egy kicsit, a hús mellé csónakburgonyát adtak. Az én választásom a legkisebb normál adagos pita volt (1850 Ft), ami elég bőséges, kiadós volt. Mellé kértem egy dobozos Szentkirályi erdei gyümölcsös üdítő italt (350 Ft), ez valami újdonság lehet, sosem láttam még máshol. Cukormentes, elég semleges az íze, dúsan szénsavas.
Helyben vagy a bal oldalon a könyöklőnél lehet enni (max. 4 fő) vagy a jobb oldali kis asztalnál. Vagy kint a járdára települt teraszon, itt további 2 asztal van, no meg most januári hideg, és folyamatos autós és gyalogos forgalom.
Mivel az étel finom volt, a hely tiszta, 4 pontot simán megér. Hátrány, hogy nincs mosdó.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Tzatziki Budapest - Külső képTzatziki Budapest - Külső képTzatziki Budapest - BelsőTzatziki Budapest - BelsőTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étlap/itallapTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - EgyébTzatziki Budapest - BelsőTzatziki Budapest - BelsőTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - Étlap/itallapTzatziki Budapest - Étel/italTzatziki Budapest - EgyébTzatziki Budapest - Külső képTzatziki Budapest - Külső kép

Tzatziki további értékelései

2025.01.24egyedül
Tanult értékelőtársam véleménye alapján szerét ejtettem, hogy ellátogassak a messzi Budára és a Széll Kálmán téren megtekintsem a Tzatziki nevű vendéglátóipari képződményt. Nem nehéz rátalálni, a tér sarkánál kékeleg. Belépve már inkább zavarba voltam, hogy én itt enni fogok vagy sem, mert...
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg - Napi árak reggelis ellátással
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg