Közelmúltban nyitott, trendi amerikai rágcsákra, édességekre, italokra specializálódott delikátesz és fagyizó kis alapterületen. A gyerekeim fedezték fel, akik már a TikTok nemzedékhez tartoznak. Olyan termékeket árusítanak, amelyeket az influenszerek folyamatosan reklámoznak, ajánlanak, de Magyarországon normál kereskedelmi forgalomban nem érhetőek el.
Ezt kihasználva abban a néhány üzletben, ahol mégis kapható, teljesen irreálisan felárazva arusítják. Gondolok itt pl. amerikai chipsekre, édességekre, csokoládékra, cukorkákra, vagy az energiaitalra (Prime), amit Londonban a Tescoban 2 fontért is láttunk, itthon pedig több ezer Ft-ért 5-6-szoros áron árusítják. Ezeket én nem fogyasztom, de a gyerekeim velem akarják megvetetni, szóval nagyon nem mindegy, mennyiért. Most a nyári időszakban fagylaltot is kínálnak. Bevallom, bedőltem a fekete fagylaltnak, ami valójában szürke volt, dehát mégis. . . majdnem fekete. Igaz, jó nagy adagot kaptam, de ettől inkább gyanakodnom kellett volna. Sajnos nagyon gyenge, műízű, albán, aromás habosított "fagylalt" volt ez, ami a kukában végezte.