Csodálatos, igényes és izgalmas étterem a Szabadság híd budai lábánál. Előnyös helyszínválasztás: Duna-part, saroképület, 2 oldalon kis terasz, igaz, a járdára kitelepülve, a Váci utca kezdőpontja, szemben a Fővám téri Vásárcsarnok. Elegáns, de egyúttal egyedi, kissé bohém berendezés, mind a színvilág, mint a dizájn nagyon tetszetős volt számomra.
Külön plusz piros pontok azért, hogy általam kedvelt zenészek művészfotói is feltűnnek a falakon. Párját ritkító - ám rövid - étlap, gyönyörűen megkomponált, ízletes és különleges fogások. Csodálatos tányérdesszert. Remekül készített Illy kávé. Mindezek mellé borsos árak. Az alagsort sem érdemes kihagyni, igazi steampunk hely, gondolom, különrendezvényekre használják. A mosdó szintén nem mindennapi (ld. fotók).
Az étterem kialakítása és berendezése nagyon egyedi, mixeli az elegánst a bizarral, de nekem nagyon bejött. Modern és vagány, ráadásul remek asztalt kaptunk, ketten egy négyfőshöz ülhettünk, pont ráláttunk a Szabadság-hídra. A felszolgálók mind nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, férjem ételallergiájára is nagyon odafigyeltek.
Üdvözlőfalatként avokádókrémet kaptunk kis kenyér-krékeren, nagyon finom volt. Az első fogás shiitake gombás gőzgombóc pak choi-jal ill. kacsamáj salátaágyon. Mindkét fogás fantasztikus, friss, üde volt. Főétel lazac édesburgonya pürével ill. pad thai csirkemellel. Mindkettő remek volt, a lazac puha és omlós, de nem sületlen, a püré és mellé a pak choi szintén hibátlan volt. A pad thai nagyon kiadós, a csirke vékony, jól átsült, pont, ahogy én szeretem. :) Desszert rumbaba tejföl fagylalttal, ez is tökéletes, a tészta puha és nagyon eteti magát, édességét jól egyensúlyozta a citrusos fagylalt. A másik desszert panna cotta eperrel, ez szintén nem volt rossz, igaz nem is volt különleges. Búcsúfalat 1-1 kocka buborékos fehércsoki, ami szintén jó volt. Nagyon tetszett, ahogy ötvözik a különböző konyhákat, és ahogy párosítják az elsőre együtt furcsának ható ízeket! Ezután az ebéd után végképp nem értem a fanyalgó értékeléseket, mi mindennel nagyon meg voltunk elégedve, és biztosan visszatérnénk.
Az Up and Down volt az év élménye. Ami nem nagy dolog, tekintve, hogy az évből alig egy hónapnak a fele telt el, de tartok tőle, hogy ezt az élményt egyhamar nem fogja senki überelni. A beltérre sokat költöttek, alaposan megkomponálták, de nekem túl csicsás és eklektikus, minden esetre vannak benne nagyon rokonszenves elemek, például a Jimi Hendrix kép a falon.
Jómagam, mivel apámék a Woodstock generáció tagjai (20 évnél is kisebb köztünk a korkülönbség) Jimi Hendix és Janis Joplin bűvöletében nőttem fel, a lakásunk dekorációi között is nagyon jól megfért a korabeli Kossuth festményt (a torinoi emigrációból), JFK- és Jimi Hendrix-grafika. A zene fogyasztható, a alagsorbeli helység pedig úgy ahogy van nagyon tetszett, annak más a hangulata, mint a földszintinek. A kiszolgálás egyszerűen kifogástalan, kedves, figyelmes, kommunikatív. Az árak helyhez mértek, az italárak inkább elrugaszkodottak, mint az ételárak, a borokra simán rákérnek háromszor annyit, mint amennyibe a szaküzletben kerülnek. Az ételek között akad olyan ami kifejezetten olcsó, tekintve a komplexitást, de egytől egyig jó ár/érték arányúak. A street food kínálat átfekvése pedig egyenesen baráti. Rendeltünk kápiapaprika-sushit, káposztalevest kacsamellel, kókuszpanna cottát valamint egy vietnámi derelyerokont. Ételeink mind kivitelezésre, mind tálalásra messze kiemelkedők voltak, a kápiasushi pedig minden túlzás nélkül maga volt a gasztronómiai katarzis. Pazar élmény volt az Up and down, maga a tökély. Jó szívvel ajánlom minden gasztro-kalandozónak.