Szombat dél körül próbáltuk ki cukrászdát, miután olvastunk az interneten róla. Kb. 10 féle fagylalt, átlagos választék, amit kávék és limonádék bővítenek, meg némi sütemény. A hely kicsi, de a célnak megfelel, itt senki nem akar üldögélni. A fagylalt finom, de az ára az igazi vonzerő, 150 Ft egy gombóc, ami talán a város legolcsóbb fagyija.
A Rüsics istván cukrászmester által alapított Valdocco fagyizó az Astoria közelében, a Múzeum krt. elején található, ha jól tudom, kb. 2 évvel ezelőtt nyitottak. Ezzel a lokációval a konkurens Fragola Károly krt-i fagyizóhoz is elég közel vannak, bár az utca ellenkező, páratlan oldalán, de úgy tűnik, ez nem jelent problémát a számukra.
Hagyományos fagyi ízekkel lehet itt találkozni, puncs, vanília, pisztácia, csoki, citrom . . . , de minden nap szerepel 1 féle cukormentes fagyi is a kínálatban. A fagylaltokon kívül némi süti-felhozatal is van, íslert, linzert láttam a pultban ottjártamkor. A fagyizó legnagyobb pozitívuma az ára, egy normál 5 dkg-os gombóc ugyanis mindössze 150 Ft-ba kerül (abszolút nem belvárási árfekvés), de kínálnak nagy gombócot is (8 dkg), ami 280 Ft, ha jól emlékszem. A tölcsér is finom volt, nem a sima papír-ostya ízűt, hanem a kockás bordás ropogósabb fajtát használják. Pici az üzlet, a falnál lehet leülni egy 2 személyes magasított asztalnál, de a többség úgyis elvitelre kéri a fagyit.