A Vanilin cukrászatnak talán ez a legkisebb egysége, amely a 15. kerületi, újpalotai piacon található. Berendezés és külcsín kopottas, retró, jellegtelen. Bár egy kis kioszkban kaptak helyet, belesimulva a többi hasonló közé a soron, de előnyükre válik, hogy a buszmegálló közelében található.
A személyzet mindössze egy főből áll, a középkorú hölgy már régebben, évek óta itt dolgozik. A süteményeket, tortaszeleteket, édes- és sós aprósüteményeket a 13. kerületi Kucsma utcai központ sütőüzemében készítik. A kínálat lényegesen szűkösebb, mint amivel akár ott, akár a Jászain lévő, közelmúltban felújított cukrászdában tapasztaltam. Cupcake-et egyáltalán nem szoktak kapni, ahogy a hölgy elmondta, még évekkel ezelőtt próbálkoztak vele egyszer-kétszer, de nem keresték, nem volt rá igény. Tény, hogy ez a Vanilin szortimenten belül a drágább desszertek közé tartozik. Az aprósütikből többféle szerepelt a pultban, kedvencemet, a moszkauert vásároltam, amelyet itt is súlyra mérnek (3 közepes darab 230 Ft-ba került). Itt a klasszikus, jól ismert és olcsóbb sütikre van kereslet: csokitorta, Eszterházy, Dobos, kókuszgolyó, lekváros piskóta, krémes. A süteményeknek nem mindegyike aznapi sütésű! Helyben étkezési lehetőség nincs, terasszal sem rendelkeznek. A piacon rajtuk kívül egy fagylaltozó, valamint több pékség van, ahol szintén kínálnak süteményeket, de minőségben elmaradnak a Vanilin kínálatától.