A pályaudvari kocsmáknak van egy igazi lepusztult romantikája, amit ritkán ért meg középosztálybeli értelmiségi, sőt olyan hozzáállással is találkoztam, mely lenézéssel utasítja el eme lerobbant vendéglátóipari egységek világát.
Jómagam diákkorom óta előszeretettel látogattam az ilyen helyeket, miközben persze ott éreztem igazán jól magam, ahol megvolt a választék, a jó hangulat s a megfelelő kiszolgálás. (Példa rá az 1995 táján nyitott Cactus Juice, a már bezárt Irish Cream, a szintén bezért Winstons’s s még sorolhatnám. ) A jó kiszolgálás a Vasút sörözőben is adott, ahová a nemrégiben benéztem némi sörnek a szervezetbe való bevitele céljából. Az árak barátságosak, az italkínálat nagyon szűk és kommersz. Viszont a csapolt sör friss volt és nem tűnt vizezettnek. A „különteremben” ütött-kopott s hát bizony koszos fotelek, melyek azonban kiválóan alkalmasak arra, hogy bennük elhelyezkedve elkortyolgassam a sörömet. Őszinte, egyszerű hely a Vasút söröző, megfelelt a célnak.