Többször is ebédeltem itt. Valamikor a süti volt romlott, valamikor a krémlevesen volt érezhető, h nem aznapi főzésű. Mivel vegetáriánus étkezde, a tulaj-séf azt írta, h a vegán ételekbe kerülhet tejtermék és került is. A vegetáriánusoknak és vegyes étkezésűeknek jó lehet, ám a vegánok vagy tejtermékre allergiások inkább olyan helyet keressenek, ahol csak növényi alapanyagokat használnak.
Eltelt 6 év, a Vegakuckó változatlan helyen és profillal működik a Boráros térnél, a Ráday utca utolsó épületében. Vegetáriánus és vegán ételek, saláták, 2 féle leves, zöldséges főétel, rakott zöldség, egytálétel, főzelék, desszert, minden teljesen húsmentes. A sütemények vegán, glutén-, cukor- és tejmentesek.
A heti menüt minden héten előre meghirdetik, naponta változik a kínálat. Az árak itt is jelentősen emelkedtek az elmúlt időben, magamat ismételgetem, de sajnos szinte mindenhol ugyanez a helyzet. A 2 fogásos napi menü 2690 Ft, a 3 fogásos 3190 Ft. A menübe nem lehet bármelyik főételt kérni a leves mellé, hanem csak a főzeléket vagy fél adag egytálételt. Szintén nem lehet a menüben a levest desszertre cserélni. Majorannás zöldbabfőzeléket ettem, ami önmagában bármi feltét nélkül került 1550 Ft-ba, nem túl nagy adag. Finom volt, a fűszerezés kellemes, de nekem ez ennyit azért nem ért meg. Tetszettek a krémek, volt avokádókrém, metélőhagymás márványsajtkrém és szezámos padlizsánkrém (590 Ft/10 dkg). Egy szelet mentes flódni 1450 Ft-ba került, az almás pite szelete 1350 Ft. A hely elég szűkös, a pulttal szemben lévő falmenti könyöklőnél lehet helyben enni, de a vendégek többsége elvitelre vásárolt. Aki vegetáriánus vagy vegán étrendet követ, annak biztosan nagyon hasznos a Vegakuckó, nekem összességében hiányérzetem volt.
A Ráday utca legvégén, majdnem a Boráros térnél található kis családi vállalkozás a "mindenmentes" filozófia jegyében. Vegetáriánus, vegán és gluténmentes ételeket készítenek, az összetevőket pontosan feltüntetik az ételek feliratain és az étlapon is, amely naponta változik. Az ebédmenü kedvező áron kapható, 2 fogás 1090 Ft, 3 fogás 1290 Ft.
Menün kívül is korrekt az árfekvés, levesek 520 Ft-ért, hasonló áron a főzelék, a zöldséges főételek 890 Ft-ért, desszertek 440 Ft-ért. Igen széles a saláták, pürék-kencék-krémek-saláták választéka, melyeket kimérve kóstolhatunk meg (370 Ft/10 dkg), pl. hummusz, céklapüré, olívabogyó, guacamole, padlizsán. Az ételek vizuális megjelenése nem a legvonzóbb, de az ízek ezt feledtetik. Finoman főznek. A kiszolgálás nagyon kedves. A barackos kosárka isteni finom volt! Minden nap sütnek vegán palacsintát. A hely elég kis szűkös, galériás, mi elvitelre vásároltunk.