A Vegazzi Pizzéria különlegessége az, hogy kizárólag vegán pizzákat készítenek, azt viszont kiváló minőségben, prémium alapanyagokkal, egyedileg kikísérletezett tésztával, sütési technológiával és alapanyagokkal. Helyileg az Oktogon közelében, a Jókai utcában vannak. Kétféle pizzatészta közül lehet választani, nápolyi vagy római, 6 féle feltéttel.
A nápolyi Canotto jellegű pizzatésztát három típusú olasz pizzalisztből és háromféle ősmagyar búza kövön őrölt teljes kiőrlésű lisztjéből készítik, amelyet. élesztős biga és vadkovászos vegyes fermentációs technikát alkalmazva minimum négy napig érlelnek. A római Pinsa Romana tésztája ezzel szemben búza-, szója- és rizsliszt keverékéből készül, és élesztő felhasználásával három napig érlelik. Ezeket a különleges technológiai műveleteket a honlapról tudtam meg, illetve azt is, hogy több neves nemzetközi díjat nyertek már, ami megkóstolva a pizzájukat, nem is meglepő. Az étlap mindössze 2 oldalas, a pizzákon kívül van még Gazpacho leves, pizzakenyér mártogatóssal, rukkola saláta, valamint 1 desszert (liguriai citrompite). Az általam választott római Pizza Marianara de Vegazzi (3190 Ft) egyszerű, de nagyszerű, amin csodás paradicsomos szósz, illetve feltét volt, vastagabb, szabálytalanul szögletes alapon, nagyon jó fűszerezéssel. Mellé chilis mangószörpöt kértem Mayertől. Összesen a kötelező szervizdíjjal együtt 4700 Ft-ot fizettem, amit nem találtam olcsónak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.