A Velvet Café a Nagykörúton található reggeliző, kávézó, brunch helyszín a Dob utca és a Király utca közötti forgalmas szakaszon. Ami első pillanatban leesett, én voltam itt az egyetlen magyar / magyarul beszélő ember, beleértve a személyzetet és a vendégeket is. Asztalszerviz van, kb. 4 asztallal.
Ha elfogynak a helyek az asztaloknál, a bárpult előtti bárszékeken még meg lehet pihenni 1-1 italra. A pultban dolgozó baristával és a rendelést felvevő egzotikus szépségű fiatal hölggyel is angolul lehetett csak kommunikálni. A bárpult dzsungel hangulatú, zöld növényzettel és déligyümölcsös tállal próbáltak egy kis afrikai/mediterrán hangulatot varázsolni ide a pesti télbe. A járdára telepített teraszuk télen is működik. A helyhiány miatt egy db koedukált WC-jük van, a mosdó/kézmosó kint található a folyosó beugrójában. A vizesblokk tisztasága javítható, a vendégtér e tekintetben patent. A padlón és a falon perzsaszőnyeg borítás. Az egy lapnyi brunch étlap árai meglepően magasak, bőven a budapesti átlagárat meghaladó, 5000 Ft feletti tartományban, amelyet még +15% kötelező szervizdíjjal fejeltek meg. Nem reális! Az ételkínálat meglepetésektől mentes, modern, trendy nemzetközi brunch fogásokból áll, tojásételek, granola, csirkés wrap tekercs, Texas pulled pork szendvics, Eggs Benedict, avokádós toast, példaképpen. A cappuccino korrekt volt, mondjuk, 1350 Ft-ért ez el is várható szerintem. Mellé semmi nem érkezett, gondolok itt akár egy pohár vízre, csokiszeletre, kis kekszre vagy bármi apróságra. Az italok is borzasztóan túlárazottak, az Ice Tea 1700 Ft, a limonádé 1900 Ft, a mangó shake 2500 Ft. Mindazonáltal a hely hangulata kellemes, ezért össz-élményként 4 pontot megérdemel.
Egy budapesti esős délelőtt . . séta közben találtuk a kávézót. A belvárosi nyüzsgés , után egy igen hangulatos karácsonyi zene korszakában találtuk magunkat, ízléses bútorok sárga fal és hozzá illő tárgyak, karácsonyi díszek és nyugalom jellemzi a kávézót. Jő erős VELVET minőségi kávét és forró csokit fogyasztottunk. Udvarias kedves kiszolgálás . . Ajánlom. . .